Krokante kip in zoetzure saus

Krokante kip in zoetzure saus

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Oké, u kent dit gerecht waarschijnlijk als nummer 68. Misschien ken je de Chinese naam zelfs: Koe Lo Kai. Maar wij maakten deze ‘nummer 68′ even helemaal zelf. We kunnen  je vertellen dat het voor ons een echte nummer 1 is! Ruil je plastic witte bakje in voor een goed bord, kook er wat rijst bij en ga helemaal uit je dak. Bent u wat minder bekend met het afhaalmenu van de plaatselijke Chinees? U ziet hier: Krokante kip in zoetzure saus.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 3 of 4 paprika’s 
 • 2 witte uien 
 • 3 lente-uitjes 
 • 1 eetlepel sambal 
 • 1 eetlepel tomatenpuree 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de krokante kip

 • 500 gram kipfilet 
 • Peper en zout 
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Maizena 
 • 3 eieren 
 • Zonnebloemolie om in te frituren 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de zoetzure saus 

 • 150 ml azijn 
 • 4 eetlepels sojasaus 
 • 4 eetlepels gembersiroop
 • 6 eetlepels ketchup 
 • 3 eetlepels suiker 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Maak de zoetzure saus door de azijn, sojasaus, gembersiroop, ketchup en suiker in kommetje te mengen. Zet apart. 

Snijd de paprika’s en uien in grove stukken. Snijd de lente-uitjes in schuine dunne plakjes en houd apart. Snijd vervolgens de kipfilet in even grote stukken als de paprika’s. Kruid de kip met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Strooi een beetje maizena over de kipfilet en hussel door. Pak een kom en breek 3 eieren. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Haal de kip door het losgeklopte ei en leg de kipstukjes op een bord. Strooi er nogmaals maizena over, dit maal iets meer. 

Kook ondertussen de basmatirijst gaar volgens de verpakking gaar. Giet af en laat de rijst droogstomen onder de deksel. 

Zet een wokpan op het vuur en vul de koekenpan met 1 tot 2 cm zonnebloemolie. Verwarm de olie. Als de olie heet genoeg is bak je de kip om en om totdat er een bruin korstje ontstaat. Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bak niet teveel kip tegelijk maar bijvoorbeeld in twee of drie delen. 

Verwarm in een hapjespan een beetje zonnebloem olie en voeg de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree even mee om te ontzuren. Voeg dan de paprika en ui toe en bak even mee. Voeg dan de zoetzure saus toe en zet het vuur wat hoger. Laat de saus even inkoken zodat de azijn kan verdampen en de suiker licht kan karamelliseren. Voeg sambal toe naar eigen smaak. Als de saus dun blijft kan je een maizenapapje toevoegen. Voeg de krokante kip toe en roer de saus goed door. Zet het vuur uit en voeg de lente-uitjes als laatste toe. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *