Cannelloni met bolognese-mascarponesaus

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Rutger ligt te kreunen en te puffen op de bank omdat hij gister nét iets te enthousiast zijn verjaardag heeft gevierd. Maar hé, was gezellig! Terwijl ik dit typ, vraagt Rutger hardop af of hij nog met terugwerkende kracht mee mag doen aan Dry Januari. Brakke dagen als deze vragen om comfortfood. Bij deze gevulde cannelloni met bolgonese-mascarponesaus.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 200 gram cannelloni 
 • 400 gram rundergehakt 
 • 4 stengels bleekselderij 
 • 1 winterpeen 
 • 2 tenen knoflook
 • 1 witte ui 
 • 1/2 eetlepel oregano 
 • 1/2 eetlepel tijm 
 • 1/2 eetlepel gedroogde basilicum 
 • 1/2 eetlepel rozemarijn 
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 3 rijpe tomaten 
 • 2 glazen wijn (wit of rood)
 • 500 gram passata 
 • 1 eetlepel suiker
 • 125 gram mascarpone 
 • 1 bol mozzarella 
 • 100 gram geraspte kaas 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwYXN5bmMlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnBhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tJTJGcGFnZWFkJTJGanMlMkZhZHNieWdvb2dsZS5qcyUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRSUwQSUzQyUyMS0tJTIwQWQyJTIwJTI4aG9yaXpvbnRhYWwlMjklMjAtLSUzRSUwQSUzQ2lucyUyMGNsYXNzJTNEJTIyYWRzYnlnb29nbGUlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBzdHlsZSUzRCUyMmRpc3BsYXklM0FibG9jayUyMiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMGRhdGEtYWQtY2xpZW50JTNEJTIyY2EtcHViLTE1NzYzMjU1Mzc0ODk0MjQlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBkYXRhLWFkLXNsb3QlM0QlMjI4NDcxMjExNzIyJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1mb3JtYXQlM0QlMjJhdXRvJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1mdWxsLXdpZHRoLXJlc3BvbnNpdmUlM0QlMjJ0cnVlJTIyJTNFJTNDJTJGaW5zJTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTI4YWRzYnlnb29nbGUlMjAlM0QlMjB3aW5kb3cuYWRzYnlnb29nbGUlMjAlN0MlN0MlMjAlNUIlNUQlMjkucHVzaCUyOCU3QiU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Snijd de bleekselderij en wortel in kleine blokjes. Snipper een ui en rasp de knoflook. 

Bak in een hapjespan het gehakt rul en voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe. Fruit dit aan samen met de kruiden en de tomatenpuree. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de hapjespan. Blus alles af met 2 glazen wijn. Voeg vervolgens de passata toe en een beetje suiker. Voeg de mascarpone toe en proef of de saus goed op smaak is. 

Pak een ovenschaal waar de cannelloni buizen overdwars in passen. 

Schep een grote schep bolognese-mascarponesaus op de bodem van de ovenschaal. Hierdoor plakt de pasta niet aan de ovenschaal vast. Vul de pastabuizen met de saus en leg de gevulde buizen in de ovenschaal. Bedenk de pastabuizen met een laagje saus en leg een tweede laag cannelloni op de saus. Dek de tweede laag ook af met saus. Strooi wat geraspte kaas over de pasta en verdeel de mozzarella over de kaas. Zet de ovenschaal in de oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten of tot de pasta gaar is.  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *