Spinaziecurry met eieren

Spinaziecurry met eieren

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Voor iedereen die denkt dat wij georganiseerd te werk gaan: helaas, niets is minder waar. We plannen geen gerechten, wij hebben geen boodschappenlijstjes en wij koken zonder vooropgezet plan. En vaak gaat dat heel erg goed! Maar soms leidt het ook tot gekke combinaties of rare recepten. Zoals bijvoorbeeld deze ietwat gekke maar o-zo-lekkere spinaziecurry die half Thais en half Indiaas is. Maar zoals Nikki Tutorials gister al zei in haar coming out video: “Ik houd niet van labels”. #gonikki

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 2 tenen knoflook 
 • 1 witte ui 
 • 2 groene jalapeno pepers 
 • 1 stuk gember (ter grootte van een duim) 
 • Half bosje koriander

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 theelepel komijnzaad
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 eetlepel kardemonpoeder 
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • 1 eetlepel kurkuma 
 • 1 eetlepel garam massala

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • Verse spinazie (400 gram)
 • 3 rijpe tomaten 
 • Handje ongezouten amandelen 
 • Kokossanten (100 gram)
 • Gedroogde en geraspte kokos (50 gram) 
 • Kokosmelk (200 ml) 
 • 3 eetlepels palmsuiker (vloeibaar)
 • 8 eieren 
 • Zout 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Kook de eieren in ongeveer 8 minuten zodat ze hard gekookt zijn. Laat de eieren schrikken en afkoelen. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld. Leg de gepelde eieren even opzij. 

Maal in een vijzel of keukenmachine de knoflook, ui, gember, jalapeno’s en de koriander. 

Verhit vervolgens zonnebloem- of kokosolie in een pan en fruit het mengsel van ui en knoflook etc. zachtjes aan. Voeg de gedroogde specerijen toe: komijnzaad, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma en garam massala. Bak de specerijen mee. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de pan samen met de helft van de (gewassen!) spinazie. Verwarm goed totdat de tomaat zacht is en de spinazie is geslonken. Alles wat nu in de pan zit wordt fijn gemalen. Dit kan in een blender of met een staafmixer. Doe de groene currysaus terug in de pan en zet het op een laag pitje. 

Maal een handje ongezouten amandelen fijn tot poeder en voeg dit samen met de gedroogde kokos, de kokossanten en de kokosmelk toe aan de groene curry. Breng de curry op smaak met zout (of bouillonpoeder) en palmsuiker. Verwarm de eieren zonder schil (maar in het geheel) in de groene curry. Als de eieren warm zijn, kan de andere helft van de spinazie erbij. Laat het slinken in de curry en snijd de eieren doormidden. Serveer de spinazie curry met de halve eieren en met basmatirijst. Houd 2 eieren (4 halve) aan per persoon.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *