Korean fried chicken (Dakgangjeong)

Korean fried chicken (Dakgangjeong)

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Onze 2e keer #SWIEPSWOEPSWAP – een initiatief van @Mandyandmore waarbij foodbloggers gerechten van elkaar koken. Wij werden gekoppeld aan @Eviekookt en daar waren we heel blij mee! Zoveel lekkers om uit te kiezen. Evie kookt vooral Aziatische en Mediterriaans gerechten en liet ons kennis maken met Dakgangjeong, of te wel, Korean fried chicken. Wat een feest. Pittige, zoete, krokante, plakkerige kippetjes. Rutger boekt as we speak tickets naar Korea. We gaan emigreren en fulltime deze gefrituurde kip eten. Doei! 

Voor dit recept heb je een aantal ingrediënten nodig die wij niet in onze keukenkastjes hadden staan: gochujang (Koreaanse pittige chilipasta) en corn syrup (stroperig suikerwater).  Gochujang is gemaakt van pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen en is de Koning van dit gerecht. Corn syrup is stroperig suikerwater en kristalliseert niet wanneer het na verhitten weer afkoelt. Bovendien geeft het een mooie glans aan bijvoorbeeld woksauzen. Indien je beide niet kan vinden kan je de gochujang eventueel vervangen door siracha en de corn syrup door glucosestroop. Mirin en rijstazijn kan je tegenwoordig gewoon kopen in de supermarkt. Vaak staat het bij de Sushi rijst. Goodluck! [/vc_column_text]

Korean fried chicken (Dakgangjeong)
Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 500 gram kippendijen 
 • 1 teen knoflook 
 • 1 stuk gember (halve duim)
 • 1 eetlepel mirin 
 • Maizena 
 • Sesamzaadjes
 • 1 lente ui 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de saus 

 • 1 teen knoflook 
 • 1 stuk gember (halve duim) 
 • 1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipasta) 
 • 3 eetlepels corn syrup 
 • 3 eetlepels mirin 
 • 3 eetlepels rijstazijn 
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 eetlepels donkere basterdsuiker 
 • 2 eetlepels sesamolie 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Snijd de kippendijen in kleine blokjes en doe in een kom. Doe de mirin erbij en rasp de knoflook en gember. Roer alles door elkaar en laat dit marineren voor een uurtje. 

Maak de saus door knoflook en gember te rapsen en in een steelpan te doen. Voeg vervolgens de gochujang, corn syrup, mirin, rijstazijn, sojasaus, basterdsuiker en de sesamolie toe. Roer alles goed door elkaar. Breng de saus aan de kook en laat op een laag vuurtje inkoken voor ongeveer 3-5 minuten tot dat de saus een stroperige vorm aanneemt. Let op: de saus dikt in zodra het afkoelt dus kook de saus niet teveel in. 

Ga verder met de kip. Schep 3 grote scheppen maizena door de gemarineerde kip. Dit wordt erg plakkerig maar geeft met het frituren een krokant korstje. Verwarm een neutrale olie zoals zonnebloem olie in een wok. Doe genoeg olie in de wok zodat de kip bijna onder staat. Als de olie warm is (ongeveer 180 graden) frituur je de kip in delen. Zet een kom met keukenpapier klaar waar je de kip in kan laten uitlekken. Frituur de kip ongeveer 4 a 5 minuten. Laat de kip uitlekken in de kom. Herhaal dit met de tweede helft van de kip. Vervolgens frituur je de kip voor de 2e keer. Zorg dat de olie iets warmer is en bak de gefrituurde kip nog 1 a 2 minuten. Laat de kip opnieuw uitlekken. 

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Snijd een lente ui in dunne schuine ringen. Schenk de saus over de gefrituurde kip. En strooi er vervolgens de sesamzaadjes en de lente-uitjes over. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *