Wiener schnitzels met zoete aardappelfrietjes

Wiener schnitzels met zoete aardappelfrietjes

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Omdat ik vast in de Wintersport sfeer wil komen, en ik geen sneeuw of bergen naar Nederland kan halen, ben ik maar als een malle tekeer gegaan met een vleeshamer en hamlappen. Vastberaden en hard Duits schreeuwend sla ik deze lappen tot schnitzels zo groot als deurmatten. Thx Daniel voor de vleeshamer! Top cadeau!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 4 hamlappen 
 • Bloem 
 • 2 eieren 
 • 50 ml melk 
 • Paneermeel 
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 2 theelepels paprikapoeder 
 • Citroen 
 • Boter 
 • Neutrale olie (bv. zonnebloem)

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de zoete aardappelfriet 

 • 4 grote zoete aardappels 
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • Zeezout 
 • Mayonaise 
 • Kerrie 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg hier een grote snijdplank op. Leg een hamlap tussen twee velletjes huishoudfolie en sla het vlees plat met een vleeshamer. Herhaal dit met de andere hamlappen. Breng de paneermeel op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout. 

Pak 3 grote borden voor het krokante laagje van de schnitzel. 

Bord 1: bloem 

Bord 2: losgeklopt ei met een beetje melk 

Bord 3: Paneermeel met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout 

Kruid de platgeslagen hamlappen met peper en zout. Haal het vlees door de bloem, door het ei en vervolgens door de paneermeel. 

Verwarm in een grote koekenpan een neutrale olie. Zorg dat de olie ongeveer twee vingerkootjes dik in de koekenpan staat. Voeg een klontje boter toe aan de warme olie. Dit geeft de schnitzel een mooie bruine kleur. Bak de schnitzels in de olie aan beide kanten ongeveer 3 minuten tot er een knapperige en bruin korstje ontstaat. Haal de schnitzel uit de olie en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Serveer de schnitzels met stukken citroen. 

Zoete aardappelfriet

Kook de aardappels in de schil voor ongeveer 10 minuten. Haal de aardappels uit de pan en snijd de aardappel in plakken van ongeveer 1 cm. Snijd van de plakken vervolgens repen van ook ongeveer 1 cm. Bak zoete aardappel friet in een neutrale olie voor ongeveer 4-5 minuten. Laat de friet uitlekken op keukenpapier en strooi er zeezout en een beetje paprikapoeder overheen. 

Serveer de zoete aardappelfriet met kerriemayonaise. 

Je kan de zoete aardappelfriet ook bereiden in de oven. Kook de zoete aardappels dan niet.
Was de schil van de zoete aardappel en snijd de aardappel in reepjes. Verspreid de friet op een bakplaat met bakpapier en strooi er zout en paprikapoeder over. Bak de zoete aardappel friet in een oven op 200 graden voor ongeveer 35 – 40 minuten of tot de friet gaar is. 

De friet uit de oven wordt niet zo knapperig als wanneer je het frituurt. Maar het is natuurlijk wel een stuk gezonder om de friet in de oven te bereiden. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *