[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
De afgelopen weken zag ik overal burrata voorbijkomen. Ik had het nog nooit gegeten en vond alle heisa rondom die dure mozzarella nogal overdreven. Na enig onderzoek kwam ik er achter dat burrata is ingespoten met room waardoor de smaak super romig is. Nou we hebben het geprobeerd en het was inderdaad wel echt lekker. We aten er huisgemaakte pesto bij en dat was dikke liefde.
[/vc_column_text]
- Burrata
- 3 rijpe tomaten
- Paar cherrytomaatjes
- Paar blaadje basilicum
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de pesto
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 40 gram pijnboompitten
- Bos basilicum
- Halve citroen
- Peper
- Olijfolie (extra vierge)
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
Snijd de (cherry) tomaten door midden en verspreid over een bord. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zwarte peper. Leg de bol burrate in het midden van de tomaten. Schep een flinke schep pesto op de burrata en strooi blaadjes basilicum rondom.
Serveer deze luxe caprese salade naast een pasta of eet het als voorgerecht. Dan erg lekker met plakjes geroosterde ciabatta. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Pingback: Rode pesto - Beppie & Kokkie Foodblog