Big Mac zonder verdiepingen

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

De Big Mac is een echte guilty pleasure. En sinds Koning Albert van België eindelijk zijn buitenechtelijke kind heeft erkend, is het recept van de Big Mac saus nu officieel het best bewaarde geheim allertijden! Toch maakten wij een saus die wel heeeeel erg dicht in de buurt komt van deze fameuze hamburger.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 hamburgers
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 4 hamburgerbroodjes 
 • 4 dunne grillburgers 
 • 1 witte ui 
 • 4 plakjes chedder 
 • 2 augurken 
 • Een krop ijsbergsla 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de Big Mac saus 

 • 3 eetlepels mayonaise 
 • 1 eetlepel ketchup
 • 2 eetlepels piccalilly 
 • 1 eetlepel Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel crème fraîche 
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel chilipoeder
 • Halve theelepel kerriepoeder
 • Mespunt suiker 
 • Beetje citroensap 
 • Zwarte peper 
 • Zout 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwYXN5bmMlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnBhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tJTJGcGFnZWFkJTJGanMlMkZhZHNieWdvb2dsZS5qcyUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRSUwQSUzQyUyMS0tJTIwQWQyJTIwJTI4aG9yaXpvbnRhYWwlMjklMjAtLSUzRSUwQSUzQ2lucyUyMGNsYXNzJTNEJTIyYWRzYnlnb29nbGUlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBzdHlsZSUzRCUyMmRpc3BsYXklM0FibG9jayUyMiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMGRhdGEtYWQtY2xpZW50JTNEJTIyY2EtcHViLTE1NzYzMjU1Mzc0ODk0MjQlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBkYXRhLWFkLXNsb3QlM0QlMjI4NDcxMjExNzIyJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1mb3JtYXQlM0QlMjJhdXRvJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1mdWxsLXdpZHRoLXJlc3BvbnNpdmUlM0QlMjJ0cnVlJTIyJTNFJTNDJTJGaW5zJTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTI4YWRzYnlnb29nbGUlMjAlM0QlMjB3aW5kb3cuYWRzYnlnb29nbGUlMjAlN0MlN0MlMjAlNUIlNUQlMjkucHVzaCUyOCU3QiU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Maak de Big Mac saus. Roer de mayonaise, ketchup, piccalilly, Griekse yoghurt en de crème fraîche door elkaar. Breng de saus op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, kerriepoeder, suiker, citroen, peper en zout. 

Snipper een witte ui heel fijn. En snijd dunne plakjes van de augurk. Haal de bladeren van de krop ijsbergsla los. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de boven- en onderkant van de broodjes onder een panini-ijzer of in een grillpan. Bak ondertussen de dunne grillburgers in een koekenpan om en om aan elke kant 2 minuten. Leg op elke hamburger een plakje cheddar. 

Smeer de onderkant en bovenkant van de broodjes in met de Big Mac saus. Beleg de onderkant met sla. Leg daarna de hamburger met cheddar op de sla. Strooi de gesnipperde ui en de plakjes augurk op de cheddar en top af met de bovenkant van het broodje. 

Wil je gaan voor de dubbele laag? Maak dan grillburgers net iets platter met een deegroller (en huishoudfolie). Om te voorkomen dat de burgers uit elkaar vallen met bakken is de gouden tip om de hamburger even een uurtje in de vriezer te leggen voordat je ze bakt. Zo blijven de hamburgers steviger met het bakken. Zorg dat je extra broodjes koopt als je een verdieping extra wilt maken. Het is namelijk echt niet aan te raden om de hamburgerbroodjes in drie delen te snijden. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Big Mac zonder verdiepingen”

 1. Pingback: Hamburgers met rode uien chutney en pittige blauwe kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *