Mr. Mofongo’s Tosto Verde (tosti met spinazie, mozzarella en pesto)

Mr. Mofongo’s Tosto Verde (tosti met spinazie, mozzarella en pesto)

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Ik gok dat deze  “Tosto Verde” voor de gemiddelde Groningse student geen onbekende is. Sinds jaar en dag staat deze tosti op de kaart bij Mr. Mofongo, een restaurant gelegen in het episch centrum van de tentamenperiode, pal naast het Academiegebouw en de universiteitsbibliotheek (UB). Mofongo was mijn toevluchtsoord voor wanneer ik mijn studieboeken méér dan zat was. Als arme student was de Tosto Verde vaak de enige betaalbare optie want die stufi verdween elke maand weer als sneeuw voor de zon.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 tosto’s
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 1 Turks brood 
  • Verse spinazie 
  • 2 bollen mozzarella 
  • Potje pesto (a 195 gram) 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de sinaasappelmayonaise 

  • 4 eetlepels mayonaise 
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 1 sinaasappel 
  • 1 eetlepel honing 
  • Zwarte peper 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Verwarm een panini-ijzer. Snijd het Turks brood in 4 kwarten. Snijd open en bestrijk boven- en onderkant in met de pesto. Snijd de steeltjes van de spinazieblaadjes. Leg blaadjes spinazie op de onderkant van het Turks brood. Snijd een bol mozzarella in plakjes en leg de plakken op de spinazie.

Doe de bovenkant van het broodje erop en leg de tosti onder de panini-ijzer. 

Maak ondertussen de dipsaus. Snijd een sinaasappel doormidden. Pers het sap uit de sinaasappel en vang het vocht op in een bakje. Roer in een kommetje de mayonaise en Griekse yoghurt door elkaar. Voeg beetje bij beetje sinaasappelsap toe tot de saus een mooie dikte heeft. Roer een beetje honing door de saus en maak op smaak met een beetje verse peper. 

Haal de tosti uit de panini-ijzer wanneer de mozzarella gesmolten is en het brood lekker knapperig is. Serveer er de sinaasappelmayonaise bij. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *