Artisjokkendip

Artisjokkendip

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Ik ga iets opbiechten. Tot verkort had ik nog nooit een artisjok gegeten. Sterker nog, ik had je ook geloofd als je had gezegd dat artisjok een soort vis was. Dus toen Irene met het idee kwam om artisjokkendip te maken zei ik: “Ja, lekker!” Gevolgd door de vraag: “Wat is dat?” Maar het was bijzonder lekker! En we kwamen brood te kort voor het dippen. Dat zegt wel wat toch? 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 1 kom artisjokdip 
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 blik artisjokharten 
 • 1 ui 
 • 1 teen knoflook 
 • Peper en zout 
 • Theelepel chili flakes 
 • 1 eetlepel mayonaise 
 • 1 eetlepel yoghurt 
 • 1 eetlepel roomkaas 
 • 1 bol mozzarella 
 • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas 
 • Peterselie 
 • Stokbrood 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Snipper een ui fijn en pers een teen knoflook. Fruit de knoflook en ui aan in een koekenpan met een olijfolie. Snijd de artisjokharten in stukken, voeg toe aan de knoflook en ui en bak even mee. 

Doe de artisjokharten in een keukenmachine samen met de mayonaise, yoghurt, roomkaas, mozzarella, Parmezaanse kaas en de chili flakes, peper en zout. Maal alles door elkaar tot er een pasta ontstaat. Doe de artisjokpasta in een ovenvast schaaltje en roer er fijngesneden peterselie door. Strooi er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen en zet het schaaltje in de oven voor ongeveer 8 minuten op 200 graden. 

Serveer de artisjokdip met getoaste sneetjes stokbrood of soepstengels. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Artisjokkendip”

 1. Pingback: Ricottadip met rozemarijncrostini - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *