Gnocchi met gorgonzolasaus

Gnocchi met gorgonzolasaus

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Zing maar mee! “Toet toet, boing boing, Beppie en Gnocchi, Gnocchi en Beppie, Hopla eruit!” Zoals je waarschijnlijk door had, hebben we een recept voor gnocchi voor je. Met gorgonzolasaus. Het liefst met heel veel gorgonzolasaus. Zeg maar zo veel gorgonzolasaus, dat je er nog 30 kilo brood in kan dippen. We gaan morgen wel weer sporten!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 6 kruimelige aardappels 
  • Bloem 
  • 2 eidooiers 
  • Verse nootmuskaat 
  • 125 ml room 
  • 100 gram gorgonzola 
  • Citroensap 
  • Rucola 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Kook de aardappels in de schil voor 20-25 minuten gaar in ruim water met zout.

Giet de aardappels af en vang een kopje kookvocht op van ongeveer 75 ml. Zet het kookvocht even aan de kant. Laat de aardappels afkoelen en verwijder de schil. Doe de aardappels in een pureeknijper.[/vc_column_text]

Gnocchi met gorgonzolasaus
[vc_column_text]Breng de aardappel op smaak met verse peper, zout en verse nootmuskaat. Splits twee eieren en voeg de eidooiers toe aan de aardappelpuree. Voeg 2 eetlepels bloem toe aan de puree en kneed alles door. Strooi bloem op het aanrecht of snijplank en leg de bol deeg op het aanrecht. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol van elk deel een lange sliert van ongeveer 2-3 cm dik. Snijd met een mesje kussentjes van de sliert van ongeveer 2 cm.[/vc_column_text]
Gnocchi met gorgonzolasaus
[vc_column_text]Druk de tanden van de vork in een deegkussentje zodat er inkepingen ontstaan. Hierdoor blijft de saus beter aan de gnocchi plakken straks.[/vc_column_text]
Gnocchi met gorgonzolasaus
[vc_column_text]Maak de gorgonzolasaus door de room met het opgevangen kookvocht te verhitten. Snijd de gorgonzola in blokjes en voeg toe aan de warme room. Laat de kaas smelten in de saus. Maak op smaak met verse zwarte peper en citroensap. Zet op laag om de saus warm te houden tot de gnocchi klaar is. Breng de saus niet aan de kook.

Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Breng het water op smaak met zout of bouillon. Doe de gnocchi in het kokende water. Gooi niet teveel gnocchi in één keer in de pan.

Wanneer de gnocchi boven komt drijven, is de pasta gaar. Dit gebeurt al heel snel dus blijf er bij. Schep met een schuimspaan de bovendrijvende gnocchi uit de pan.

Verdeel de gnocchi over diepe borden en schenk de gorgonzolasaus over de pasta.

Serveer de gnocchi met versgebakken brood en een beetje rucola.

*De Italianen verdelen hun maaltijd in antipasti (ham, olijven, kaas, gegrilde groenten etc), primi piatti (vaak een pasta als voorgerecht) en secondi piatti (vlees of vis als hoofdgerecht). De gnocchi wordt daarom vaak in kleine porties geserveerd zonder al te veel poespas. Dit recept is genoeg voor 4 voorgerechten van ongeveer 10 deegkussentjes per persoon. Wil je de gnocchi liever als hoofdgerecht eten? Serveer er dan ook bijgerechten (contorni) bij zoals een salade of gegrilde groenten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Gnocchi met gorgonzolasaus”

  1. Pingback: Gnocchi in tomatensaus met ricotta en gorgonzola - Beppie & Kokkie -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *