[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
Zing maar mee! “Toet toet, boing boing, Beppie en Gnocchi, Gnocchi en Beppie, Hopla eruit!” Zoals je waarschijnlijk door had, hebben we een recept voor gnocchi voor je. Met gorgonzolasaus. Het liefst met heel veel gorgonzolasaus. Zeg maar zo veel gorgonzolasaus, dat je er nog 30 kilo brood in kan dippen. We gaan morgen wel weer sporten!
[/vc_column_text]
- 6 kruimelige aardappels
- Bloem
- 2 eidooiers
- Verse nootmuskaat
- 125 ml room
- 100 gram gorgonzola
- Citroensap
- Rucola
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
Giet de aardappels af en vang een kopje kookvocht op van ongeveer 75 ml. Zet het kookvocht even aan de kant. Laat de aardappels afkoelen en verwijder de schil. Doe de aardappels in een pureeknijper.[/vc_column_text]



Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Breng het water op smaak met zout of bouillon. Doe de gnocchi in het kokende water. Gooi niet teveel gnocchi in één keer in de pan.
Wanneer de gnocchi boven komt drijven, is de pasta gaar. Dit gebeurt al heel snel dus blijf er bij. Schep met een schuimspaan de bovendrijvende gnocchi uit de pan.
Verdeel de gnocchi over diepe borden en schenk de gorgonzolasaus over de pasta.
Serveer de gnocchi met versgebakken brood en een beetje rucola.
*De Italianen verdelen hun maaltijd in antipasti (ham, olijven, kaas, gegrilde groenten etc), primi piatti (vaak een pasta als voorgerecht) en secondi piatti (vlees of vis als hoofdgerecht). De gnocchi wordt daarom vaak in kleine porties geserveerd zonder al te veel poespas. Dit recept is genoeg voor 4 voorgerechten van ongeveer 10 deegkussentjes per persoon. Wil je de gnocchi liever als hoofdgerecht eten? Serveer er dan ook bijgerechten (contorni) bij zoals een salade of gegrilde groenten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Pingback: Gnocchi in tomatensaus met ricotta en gorgonzola - Beppie & Kokkie -