Door Rutger
Waar Irene deze frisse komkommerhapjes met avocadospread, garnalen en limoenyoghurt in 2 happen eet, doe ik dat het liefst in één hap. Dat ik daarna 3 minuten niet aanspreekbaar ben, komt niet alleen omdat mijn mond bomvol zit, maar ook omdat ik dan even in een andere dimensie aan het genieten ben. Deze ga ik snel voor vrienden en familie maken!
Ingrediënten voor ongeveer 15 hapjes
  • Halve komkommer 
  • 1 doosjes Noorse garnalen (100 gram) 
  • 1 rijpe avocado 
  • Halve citroen
  • Halve limoen
  • 1,5 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 1 teen knoflook 
  • Olijfolie 
  • Chili flakes 

Rasp een teen knoflook. Houd een mespuntje geraspte knoflook apart, doe het merendeel van de geperste knoflook in een kommetje. Doe een beetje olijfolie in dit kommetje en voeg peper en zout toe. Marineer hierin de garnalen voor minimaal 30 minuten. 

Met het overige kleine beetje knoflook maak de limoenyoghurt. Doe de knoflook in een mini schaaltje samen met de Griekse yoghurt. Rasp de schil van een limoen en voeg samen met het sap van één helft toe aan de Grieke yoghurt. Roer door elkaar en zet apart. 

Maak de avocadospread. Verwijder de pit van de avocado en prak de avocado fijn in een kommetje. Voeg het sap van een halve citroen toe aan de avocadopuree. Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje chili flakes. 

Snijd plakjes van de komkommer van ongeveer 1 cm dik. Leg deze op een serveerschaal- of plank. Schep op elk plakje komkommer een lepel avocadopuree. Leg hierop een gemarineerde garnaal en top af met een druppel limoenyoghurt. 

One Comment

Laat een reactie achter