Kip in tomatenroomsaus, spinazie en Parmezaanse kaas

Kip in tomatenroomsaus, spinazie en Parmezaanse kaas

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Waarom is de Stonehenge gebouwd? Is de aarde wel echt rond? En waarom zit er rijst bij deze pastasaus? ZO VEEL VRAGEN! U ziet heerlijke malse kip in een romige tomatensaus met spinazie en Parmezaanse kaas. En dat kun je dus serveren met rijst, linzen, pasta of desnoods op je pannenkoek! Wat kan jou het schelen.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 600 gram kippendijen 
 • 1 ui 
 • 1 teen knoflook 
 • 500 gram passata 
 • 175 ml room 
 • Verse Parmezaanse kaas 
 • Verse spinazie 
 • Handje cherrytomaatjes 
 • Basilicum 
 • 400 gram basmatirijst 
 • 400 gram linzen (blik)

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Kook de rijst volgens de verpakking in ruim water met zout. Maak ondertussen de kip in tomatenroomsaus. 

Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie. Snipper een ui en pers een knoflookteen. Fruit de ui en knoflook aan in de koekenpan. Voeg de kippendijen toe aan en kruid de kip met peper en zout. Braad de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Als de kippendijen zijn dichtgeschroeid voeg je de passata toe. Laat de tomatensaus ongeveer 10 minuutjes pruttelen tot de kip gaar is. Rasp een stukje Parmezaanse kaas fijn over de tomatensaus. Voeg de room toe en verwarm mee. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de verse (gewassen!) spinazie toe aan de saus en zet het vuur uit. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg ook toe. 

Maak de rijst af. Zodra de rijst gaar is giet je de rijst af. Doe de rijst terug in de droge pan. Spoel de linzen om en laat uitlekken. Voeg de linzen toe aan de rijst en doe de deksel op de pan. Zo stoomt de rijst mooi droog en worden linzen warm.

Serveer de kip in tomatenroomsaus met de linzenrijst. Strooi er fijngesneden basilicum over en serveer een stuk Parmezaanse kaas erbij met een rasp. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *