Groene linzen met spinazie en komijnyoghurt

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Sinds kort hebben we een groenteboer om de hoek. En toen ik daar laatst gedroogde linzen kocht was de Syrische eigenaar druk aan het facetimen met zijn moeder. Voor ik het wist was ik druk aan het zwaaien naar zijn moeder en probeerde ik met handgebaren duidelijk te maken dat ik linzenstoof met spinazie en komijnyoghurt ging maken. Dat laatste lukte voor geen meter maar we wensten elkaar wel, elk in onze eigen taal, een fijne avond.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 400 gram gedroogde groene linzen 
 • Kokosolie 
 • 1 ui 
 • 1 wortel
 • 1 teen knoflook 
 • 1 stuk gember
 • 2 eetlepels garam massala 
 • Chili flakes  
 • 3 a 4 blokjes tuinkruidenbouillon 
 • Verse spinazie 
 • Verse peterselie 
 • Limoen 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Lekker voor erbij: 

 • Magere yoghurt 
 • Komijnzaad
 • Mosterdzaad 
 • Komijnpoeder
 • Peterselie 
 • Naan

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Snijd een wortel en een ui in kleine blokjes. Verwarm een pan met een dikke bodem. Doe een grote lepel kokosolie in de pan. Doe de wortel en de ui in de pan en fruit aan. Rasp de gember en de knoflook en voeg toe aan de pan. Bak vervolgens de garam massala mee met de groenten. Voeg de linzen toe en blus af met kokend water. Voeg zoveel water toe dat de linzen net onder water staan. Zet het vuur wat hoger en kook de linzen voor ongeveer 40 – 50 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de bouillonblokjes in etappes toe en proef tussendoor of je de linzen zout genoeg vindt. 

Voeg beetje bij beetje kokend water toe om te voorkomen dat de linzen droog komen te staan. 

Rooster ondertussen in een droge koekenpan mosterd- en komijnzaadjes zodat de smaken vrij komen. Doe de zaadjes met de yoghurt in een kommetje. Snijd een grote bos peterselie fijn en voeg ¼ van de fijngesneden peterselie toe aan de yoghurt. Breng de yoghurt op smaak met zout, peper en komijnpoeder. 

De linzen horen een bite te hebben. Kook de linzen daarom niet tot ze super zacht zijn en voorkom dat het een pulp wordt. 

Als de linzen gaar zijn breng je de linzen op smaak met verse peper en chili flakes. 

Snijd een grote bos peterselie fijn. Voeg ¾ van de peterselie samen met de spinazie toe als de linzen gaar zijn. Zet het vuur uit en roer de peterselie en de spinazie door de linzen.

Serveer de linzen in kommetjes met een stuk limoen, de komijnyoghurt en naan. 

VEGAN? De linzen zijn veganistisch. Wil je de rest ook vegan? Maak dan de komijnyoghurt van soja- of kokosyoghurt en vervang de naan door pappadums. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *