Lasagne met spinazie en gerookte zalm

Lasagne met spinazie en gerookte zalm

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Vaak bel ik Rutger vanuit de auto om te overleggen over het avondeten. Dit keer stond hij er op dat we de restjes uit de koelkasten zouden opmaken. Toen hij opsomde wat we nog allemaal hadden liggen, besloten we om een lasagne te bouwen. Geen traditionele lasagne Bolognese, maar een met verse spinazie, een beetje roomkaas, een restje gerookte zalm en een pittige tomatengroentesaus. ALLER BESTE IDEE OOIT. super lekker. geen grap. maak dit. bedank ons later.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • Verse lasagne bladeren (250 gram) 
 • Halve courgette
 • 1 teen knoflook 
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden 
 • 1 ui 
 • 1 wortel 
 • 1 kleine prei 
 • 1 rode paprika 
 • 750 gram passata 
 • 1 grote eetlepel smoked sriracha 
 • 5 eetlepel ketchup 
 • 400 gram verse spinazie 
 • 150 gram knoflook-tuinkruiden roomkaas
 • 2 eetlepels crème fraîche 
 • Citroensap 
 • 200 gram gerookte zalm 
 • 1 bol mozzarella
 • 75 gram geraspte kaas 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Pers een teen knoflook en snijd de groenten in gelijke kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de groenten met de knoflook aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe samen met de passata. Laat alles zachtjes pruttelen. Voeg de ketchup en sriracha toe om de saus zoeter en pittiger te maken. Breng op smaak met veel verse zwarte peper en een beetje zout. De tomatensaus moet vrij hoog op smaak zijn. 

Zet een wokpan op het vuur met een beetje olijfolie. Voeg de verse (gewassen!) spinazie toe aan de wok. Voeg de roomkaas en crème fraîche toe. Breng op smaak met zwarte peper en citroensap. 

Pak een grote ovenschaal en snijd eventueel de lasagnebladeren op maat. Schep een klein beetje rode saus in de ovenschaal. Zo voorkom je dat de lasagnebladeren aan de bodem gaan kleven. Bekleed de bodem van de ovenschaal met lasagnebladeren. Schep vervolgens genoeg rode saus op de lasagnebladeren tot deze zijn bedekt met saus. Leg opnieuw lasagnebladeren in de ovenschaal en dek deze af met de spinazieroomsaus. Leg vervolgens de gerookte zalm in plakken op de spinazieroomsaus en top vervolgens af met een laag lasagnebladeren. Doe weer opnieuw rode saus op de bladeren en sluit af met nog een laag lasagnebladeren en spinazieroomsaus. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verspreid over de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant. 

Zet de lasagne in de oven op 200 graden voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Kijk tussendoor of de lasagne niet te hard gaat. Als de bovenkant een knapperig bruin korstje heeft gekregen kan je met een satéprikker voelen of de lasagnebladeren ook gaar zijn. 

Serveer de lasagne met een simpele groene salade. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *