Panini met hotdog en zuurkool

Panini met hotdog en zuurkool

“Door Irene”

Vroeger ging ik elke zaterdag met mijn ouders naar de bibliotheek. Met tassen vol boeken verlieten we de bieb om vervolgens ergens een broodje te gaan eten. Ik krijg dan ook nostalgische gevoelens bij het eten van deze winterse panini “Hotshot”. Bizar eigenlijk dat je de naam van een broodje van 15 jaar geleden nog weet he? Was dat ook maar het geval bij de vervoeging van onregelmatige Franse werkwoorden of economische formules. Daar heb je tenminste nog eens wat aan…  

 

Ingrediënten voor 4 broodjes
  • 2 afbakstokbroden 
  • 8 hotdogs 
  • Zuurkool 
  • Grove mosterd 
  • 4 plakken kaas 

Voor de saus 

  • 2 eetlepels grove mosterd 
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 3 eetlepels yoghurt
  • Citroensap of azijn 

Verwarm de oven. Bak de afbakstokbroden in de oven maar bak ze 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Snijd de stokbroden na het bakken in de lengte doormidden. Smeer onder- en bovenkant in met een dun laagje mosterd. 

Haal de zuurkool uit de verpakking en knijp het vocht uit de kool. Bedek de onderkant van de stokbroden met een laagje uitgeknepen zuurkool en leg de hotdogs op de zuurkool. Leg een plakje kaas op de hotdogs en vervolg met de bovenkant van het stokbroodje. 

Verwarm een panini-ijzer en leg de stokbroodjes er tussen. De panini is klaar als de kaas is gesmolten en de panini bruine grillstrepen heeft. 

Maak de mosterdsaus. Roer de mosterd, mayonaise, yoghurt en citroensap of een eetlepel (blanke) azijn door elkaar. Geen azijn of citroen in huis? Een scheutje vocht van een pot augurken of zilveruitjes werkt ook prima! 

Snijd de stokbroodjes doormidden en serveer met de mosterdsaus. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *