Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

We houden heel vaak “hapjesavond”, vaak uit noodzaak geboren omdat Irene weer met honger naar de supermarkt is gegaan en niet kon kiezen wat ze wilde eten en daarom besluit om meerdere gerechten te maken. Het resulteert in een tafel vol schalen, planken en kommetjes, waarvan vaak de helft overblijft. Vaak maken we de volgende dag iets van de leftovers. Deze albondigas (Spaanse gehaktballetjes) zijn het aller beste voorbeeld. Want alle balletjes die je overhoudt gebruik je de volgende dag in de pasta. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor ongeveer 25 gehaktballetjes 
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 500 gram gemengd gehakt 
 • 1 ei 
 • 2 tenen knoflook 
 • 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 2 theelepels komijn 
 • 1 theelepel kaneel 
 • Bosje verse peterselie 
 • 2 eetlepels paneermeel 
 • Scheutje balsamicoazijn 
 • 1 theelepel suiker 
 • 500 gram passata 
 • Worcestersaus 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)
[vc_column_text]Haal het gehakt uit de koelkast en laat het vlees ongeveer een half uur op kamertemperatuur komen. 

Doe het gehakt in een grote kom. Pers 2 tenen knoflook en doe de helft van de knoflook bij het gehakt. Bewaar de andere helft voor de saus. Voeg het pittig gerookt paprikapoeder, paprikapoeder, komijn, kaneel, peper en zout toe aan het gehakt. Breek een ei boven het gehakt en voeg een beetje paneermeel toe zodat het gehakt mooi stevig wordt. Ten slotte voeg je verse peterselie toe. Verwijder de steeltjes en snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Kneed met je handen alles goed door elkaar. Draai balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. 

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm een beetje olijfolie. Doe de helft van de gehaktballetjes in de pan met een beetje knoflook. Bak de balletjes aan alle kanten bruin. Haal de balletjes uit de pan en doe hetzelfde met de tweede helft van de gehaktballetjes. Haal ook deze balletjes uit de pan. Blus de pan af met een scheutje balsamicoazijn (ongeveer 2 eetlepels) en voeg een theelepel suiker toe. Voeg vervolgens de passata toe aan de pan en doe alle gehaktballetjes terug in de pan. Breng de saus op smaak met wat worcestersaus en eventueel nog wat peper en zout. Strooi nog wat peterselie over de saus. Serveer de gehaktballetjes met stokbrood. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *