Salade van burrata met serranoham, vijgen en balsamicostroop

Salade van burrata met serranoham, vijgen en balsamicostroop

“Door Rutger”

Burrata is onze drug. Laatste vertelden we al dat we voor het eerst deze luxe mozzarella hadden gegeten en sindsdien zijn we verslaafd. Irene begint te trillen wanneer we langer dan 7 dagen geen buratta hebben gehad. Op mijn beurt ren ik af en toe naar de hoek van de straat in de hoop een burrata-dealer aan te treffen. Dus pas op, deze salade met burrata, serranoham, verse vijgen en balsamicostroop kan verslavend werken.

 

Ingrediënten 

  • Rucola
  • 1 bol burrata
  • 4 verse vijgen
  • Plakjes serranoham
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing

Maak de balsamicostroop. Zet een steelpannetje op het fornuis en doe ongeveer 50 ml balsamicoazijn in de pan. Voeg 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel honing toe en verwarm dit op een zacht vuurtje. Laat de suiker en honing oplossen in de balsamicoazijn en breng zachtjes aan de kook. Laat de balsamicoazijn een beetje inkoken. Houd er rekening mee dat de vloeistof indikt als het afkoelt. Laat de vloeistof daarom niet teveel inkoken.

Maak een bord op met rucola. Leg de bol burrata in het midden en snijd de vijgen in. Verdeel plakjes serranoham rondom de burrata. Doe een beetje balsamicostroop over de vijgen. Serveer de salade met knapperig gebakken crostini’s.

1 gedachte over “Salade van burrata met serranoham, vijgen en balsamicostroop”

  1. Pingback: Burrata in de allerlekkerste tomatensaus met drie soorten tomaten - Beppie & Kokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *