Plaattaart met crème fraîche, beenham en honingmosterdsaus

Plaattaart met crème fraîche, beenham en honingmosterdsaus

“Door Irene”

Bij een broodje beenham & mosterdsaus moet ik denken aan dronken evenementen zoals de TT van Assen of Koningsnacht. Van die nachten dat je na een x aantal bier opeens een craving krijgt naar een broodje beenham. Sta je dan in de vroege ochtend met je goede gedrag en een stuk beenham in je sjaal. Heerlijk. Geen dronken evenement in de planning, maar wel zin in beenham en honingmosterdsaus? Wij raden je aan om er een plaattaart van te maken.
Ingrediënten voor 1 plaattaart
  • 1 Rol bladerdeeg (40 x 24 cm)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 gram)
  • 1 pakje beenham
  • 1 ui
  • Peterselie
  • Ei

Voor de honingmosterdsaus

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • Honing

Rol het bladerdeeg uit op een ovenrooster en laat op kamertemperatuur komen.

Kerf met een mes 1 cm van de rand in. Snijd het deeg niet door maar enkel in. Smeer de buitenste rand in met losgeklopt ei. De randjes gaan op deze manier mooi omhoog staan in de oven.

Prik met een vork gaatjes in de rest van het deeg. Smeer daarna het binnenste gedeelte van het deeg in met een laag crème fraîche.

Beleg de plaattaart met de plakken beenham. Snijd een ui in dunne ringen en leg een aantal ringen op de plaattaart. Doe de plaattaart in de oven op 190 graden en bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Als de bodem van de plaattaart nog niet gaar is, maar de bovenkant “te hard gaat” kan je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

Maak ondertussen de honingmosterdsaus. Doe 2 eetlepels yoghurt, 1 lepel mayonaise en 2 eetlepels grove mosterd los in een kommetje en roer door elkaar. Voeg honing toe naar smaak.

Haal de plaattaart uit de oven. Sprenkel de honingmosterdsaus over de plaattaart en strooi er fijngesneden peterselie overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *