Broodje met citroenricotta en gegrilde paprika’s

Broodje met citroenricotta en gegrilde paprika’s

“Door Rutger & Irene ”

Zelf zijn we MEGA enthousiast over dit broodje met citroenricotta met gegrilde paprika’s. En daarom gunnen wij jou dit ook! Lief he? Het zoetige van de gegrilde paprika’s past goed bij het frisse en pittige van de citroenricotta. Op dieet? Vervang dan de ricotta door hüttenkäse. Tik ‘em aan, you fitgirl!

 

Ingrediënten voor ongeveer 6 broodjes

  • Brood (niet gesneden)
  • Ricotta (250 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel chili flokken
  • 1 citroen
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • Verse peterselie

Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprika in een oven op 200 graden voor 15 – 20 minuten of rooster de paprika’s in een droge grillpan.

Haal de paprika’s uit de oven/grillpan en snijd de paprika’s in dunne repen.

Roer de ricotta in een kom los. Rasp een teen knoflook boven de ricotta. Rasp ook de schil van een (schoongemaakte) citroen boven de kom. Snijd een rode ui doormidden. Snijd de ene helft in dunne halve ringen. Snipper de andere helft van de rode ui fijn. Doe de fijngesnipperde ui bij de ricotta. Knijp een citroen uit boven de ricotta. Roer de ricotta door en breng op smaak met (zee)zout, verse peper en chilli flokken.

Snijd het brood in plakken van 2 cm dik. Grill de plakken in een droge grillpan tot er grilstrepen ontstaan. Beleg de broodjes met een dikke laag citroenricotta en leg de gegrilde paprika en de halve uienringen op ricotta.

Snijd de peterselie fijn en strooi over de broodjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *