Bloemkool pizza met 5 kazen

Bloemkool pizza met 5 kazen

“Door Irene”

Het voordeel van een pizza met een bloemkoolbodem (Magioni) is dat je de calorieën die je “wint” kan steken in NOG MEER KAAS. Dus quatro formaggi move over! I raise you: cinque formaggi bloemkoolpizza! Met mozzarella, jonge kaas, gorgonzola, geitenkaas en Parmezaanse kaas.

 

Ingrediënten voor 1 pizza

 • 1 bloemkool pizzabodem (Magioni) 
 • Tomaten passata 
 • Halve teen knoflook 
 • Gedroogde oregano 
 • Geraspte kaas
 • Mozzarella 
 • Parmezaanse kaas 
 • Geitenkaas 
 • Gorgonzola 
 • Rucola 

Verwarm de oven op 200 graden. Haal de bloemkoolbodem uit de verpakking. Bak de bodem in de oven voor 3 à 4 minuten voordat je de bodem gaat beleggen. Haal de bodem uit de oven en leg op een snijplank. 

Doe een beetje passata in een kommetje. Breng de passata op smaak met een beetje gedroogde oregano (1 theelepel) en peper en zout. Rasp een teen knoflook en doe de helft van de knoflook bij de passata. Roer alles door en smeer de pizzabodem in met de tomatensaus. 

Strooi een beetje geraspte kaas over de pizzabodem. Snijd de mozzarella, geitenkaas en de gorgonzola in kleine stukjes en verdeel over de pizzabodem. Top af met een beetje Parmezaanse kaas. Bak de pizza in de oven op 200 graden voor 5 tot 8 minuten en tot de kaas gesmolten is. 

Haal de pizza uit de oven en serveer met een beetje verse rucola.

1 gedachte over “Bloemkool pizza met 5 kazen”

 1. Pingback: Bloemkoolpizza met ricotta, gamba’s en chilivlokken - Beppie & Kokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *