Spaghetti met tonijn, mais en prei

Spaghetti met tonijn, mais en prei

“Door Irene”

Waar je mijn moeder mag bestempelen als ervaren keukenprinses, heeft mijn vader net even iets minder kookervaring. Hij heeft daarentegen een handjevol specialiteiten ontwikkeld zoals deze spaghetti met tonijn, mais en prei. Overigens ook een prima pastagerecht voor alle hamsteraars onder ons die blikjes zoals tonijn en mais hebben ingeslagen!

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 blikjes tonijn 
  • 2 kleine preien 
  • 1 blik mais (300 gram)
  • Crème fraîche (125 gram)
  • Monchou (200 gram) 
  • Spaghetti (400 gram) 

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar in ruim kokend water met zout. 

Snijd de prei in de lengte doormidden en was de prei onder de stromende kraan tussen de bladeren. Het meeste zand zit tussen het gedeelte waar het groene gedeelte overgaat in de witte onderkant. 

Snijd de prei in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Druk met een lepel het overtollige vocht / olie uit de tonijn. Laat de mais ook uitlekken. 

Zet een koekenpan op het vuur en stoof de preiringen samen met de tonijn. Voeg de monchou in blokjes toe en verwarm samen met de crème fraîche. Verwarm de saus en voeg op het laatst de mais toe zodat de korrels knapperig blijven. Voeg veel (heel veel) zwarte peper toe.

Serveer de spaghetti met de saus en daarnaast een simpele groene salade of tomaat met mozzarella.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *