Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

“Door Irene”

Wil je net een gegrilde paprikasoep maken, begeeft de oven het. Kak! Gelukkig kan je paprika’s ook goed roosteren op het fornuis. Gaspit vol open en vervolgens de paprika in z’n geheel in het vuur leggen. Sorry, mede-Groningers, door onze gasrekening moet de gaskraan misschien toch openblijven. Alvast sorry voor de aardbeving. Maar, hierbij wel een goed recept voor geroosterde paprikasoep. Ps. Heeft iemand een oven over?

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 à 6 (punt)paprika’s 
  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 of 2 theelepels pittig gerookt paprikapoeder 
  • 2 eetlepels worcestersaus  
  • 4 rijpe tomaten 
  • Passata (+/- 300 ml) 
  • 2 blokjes bouillon 
  • 1 liter water 

Bereidingswijze

Gril de paprika’s. Dit kan je doen door de paprika’s in zijn geheel in de oven te leggen (200 graden, 20 minuten) of door de paprika’s in z’n geheel in het vuur van het fornuis/barbecue te leggen. 

De paprika’s mogen/moeten zwart geblakerd worden, helemaal als je ze op het fornuis roostert. 

Als de paprika’s geroosterd zijn, leg je ze in een schaal die je bedekt met huishoudfolie en laat de paprika’s even afkoelen. Hierna kan je de paprika’s eenvoudig ontvellen. 

Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. 

Verhit een soeppan op het vuur met een beetje olijfolie. Snipper een ui en rasp een teen knoflook. Bak de ui en knoflook aan in de olie samen met de geroosterde paprika’s. Bak ook het pittig gerookt paprikapoeder en de worcestersaus mee. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ook toe. Vervolgens doe je de passata en een liter kokend water erbij. Laat de soep 10 minuten pruttelen en voeg de blokjes bouillon en zwarte peper toe naar smaak. Pureer de soep met een staafmixer. 

Serveer de soep eventueel met crème fraîche of yoghurt, lente ui of croutons. 

1 gedachte over “Geroosterde paprikasoep”

  1. Pingback: Tomatensoep met gorgonzolaroom - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *