Broodje geitenkaas, verse vijgen en balsamicostroop

Broodje geitenkaas, verse vijgen en balsamicostroop

“Door Irene”

Corona crisis betekent ook met z’n tweeën thuiswerken in een kleine jaren 30 woning. En dus zitten we om de beurt te videobellen in het rommelhok. Zit je dan tussen de wasrekken, schoenenkasten en de kampeerspullen. Gelukkig wel mogelijkheden voor hele fijne broodjes tussen de middag! Bijvoorbeeld dit broodje geitenkaas met verse vijgen en balsamicostroop.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Brood (niet gesneden) 
  • Verse vijgen 
  • Rol geitenkaas 
  • Rucola
  • Balsamicoazijn (50 ml) 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 1 eetlepel honing 

Bereidingswijze

Maak de balsamicostroop. Zet een steelpannetje op het fornuis en doe ongeveer 50 ml balsamicoazijn in de pan. Voeg 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel honing toe en verwarm dit op een zacht vuurtje. Laat de suiker en honing oplossen in de balsamicoazijn en breng zachtjes aan de kook. Laat de balsamicoazijn een beetje inkoken. Houd er rekening mee dat de vloeistof indikt als het afkoelt. Laat de vloeistof daarom niet teveel inkoken.

Snijd het brood in plakken van 2cm dik. Grill de boterhammen in een droge grillpan tot er grillstrepen ontstaan. Snijd de geitenkaas en de vijgen in plakken. Bedek de gegrilde boterhammen met rucola, vijgen en geitenkaas. Drapeer de balsamicostroop over de boterhammen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *