Door Irene
Courgettini met zalm en zelfgemaakte rucola pesto. Een soort nextlevel versie op de studenten Pasta Pesto. Ideaal om deze lente eens goed mee te beginnen. Schenk jezelf een glas wijn in, hang je kop uit het raam en en slurp ondertussen een sliert courgettini naar binnen.
Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 courgettes 
  • Cherrytomaatjes 
  • Crème fraîche (125 gr)
  • 4 zalmfilets 

Voor de rucolapesto 

  • 1 teen knoflook 
  • 70 gram rucola 
  • 40 gram pijnboompitten
  • 70 gram Parmezaanse kaas 
  • Kwart citroen 
  • Extra vierge olijfolie 
  • Zwarte peper 
Courgettini met rucolapesto en gebakken zalm
Bereidingswijze

Maak de rucolapesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met een klein beetje zout. 

Doe de geroosterde pijnboompitten met de rucola in een maatbeker en voeg een geraspte teen knoflook toe. Rasp een stuk Parmezaanse kaas van ongeveer 70 gram en voeg ook toe. Voeg een beetje extra vierge olijfolie toe en puree het geheel met een staafmixer. Maak de pesto op smaak met meer olijfolie, zwarte peper en citroensap. 

Was de courgettes onder de kraan en draai de courgette door een spiraalsnijder zodat je lange slierten krijgt. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. 

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm de pan met een beetje olijfolie (niet extra vierge). 

Bak de zalm aan elke kant voor 1 a 2 minuten en kruid de vis in de pan met peper en zout. 

De zalm mag best een beetje roze blijven in het midden. 

Zet ondertussen een wokpan op hoog vuur. Doe een klein beetje olijfolie in de wokpan en voeg de courgetslieren toe. Voeg een paar lepels rucolapesto toe samen met de crème fraîche zodat er een sausje ontstaat. Verwarm de courget kort in de saus en voeg de cherrytomaatjes toe. 

Serveer de courgetpasta met de rucolapestosaus in een diep bord. Leg op elk bord een stuk gebakken zalm en top af met wat verse rucola. 

One Comment

Laat een reactie achter