Banoffee toetje met dulce de leche

Banoffee toetje met dulce de leche

“Door Irene”

Vergeet  E = mc2 of de stelling van Pythagoras. Er is maar 1 formule die je vanaf nu écht moet onthouden: Banaan + toffee = banoffee. Je maakt eenvoudig karamelpasta van gecondenseerde melk. Hoe? Dat lees je hier! Tijd voor Banoffee toetje met dulce de leche.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Blikje gecondenseerde melk 
  • 3 rijpe bananen 
  • Half pak Bastogne koeken 
  • Verse slagroom (250 ml) 
  • 1 eetlepel suiker 

Bereidingswijze

Dulche de leche is een karamelpasta die in veel Zuid-Amerikaanse landen wordt gegeten. Je maakt de karamel door een gesloten blikje gecondenseerde melk in een pan met water te koken. Hoe langer je het blikje in water kookt, hoe donkerder en stroperiger de karamel wordt. 

Je kan de karamel ongeveer een week in de koelkast bewaren na openen. Ongeopend blijft de karamel wel een paar maanden goed. 

Heb je geen zin of geen tijd om de dulce de leche te maken? Dan kan je ook Bebogeen kopen. Dit is een karamelpasta voor op brood van De Ruijter. Maar de echte dulce de leche is wel echt lekkerder. 

Kook een gesloten blikje gecondenseerde melk ongeveer 2 uur in een pan met kokend water. Voeg extra water toe tijdens het koken wanneer het water verdampt. Het blikje moet onder water blijven staan. Haal na twee uur het blikje uit het water en laat het afkoelen in een bak met koud water. 

Maal de Bastogne koeken fijn tot kruimels in een keukenmachine. 

Pureer 1 banaan met een staafmixer. Klop vervolgens in een kom de slagroom stijf met wat suiker. Schep de gepureerde banaan voorzichtig door de slagroom. Snijd de andere twee bananen in plakjes. 

Pak vier glaasjes of weckpotjes en schep de helft van de Bastogne kruimels in de glaasjes. Schep daarna een laagje bananenslagroom op de kruimels. Maak daarna een laag van de plakjes banaan. 

Schep in elk glaasje een beetje dulche de leche en herhaal de laagjes opnieuw. 

Bekijk AL onze toetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *