Tom Kha Kai

Tom Kha Kai

“Door Rutger”

Ik ben razend enthousiast over deze rode currysoep met kip, garnaal en kokosmelk. Wanneer ik een hap neem, verandert mijn wereld. Vliegende unicornis, knuffelen met babygeitjes en de drang om idyllische landschappen te schilderen a la Bob Ross. Tom Kha Kai is niet alleen jouw nieuwe lievelingssoep, maar ook een goed alternatief voor LSD.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 8 grote garnalen
 • 1 teen knoflook
 • Chili flokken
 • 2 tenen knoflook
 • Zonnebloemolie
 • Rode currypasta (4 eetlepels)
 • 800 ml kokosmelk (2 blikken)
 • 500 – 750 ml water
 • 2 blokjes kippenbouillon
 • 2 kipfilets
 • Handje champignons
 • Broccoli
 • Vissaus
 • Doperwten
 • Noodles (of eiermie)
 • Lente ui
 • Spaanse peper
Bak de gamba’s

Bak de gamba’s in een koekenpan of wok met een beetje zonnebloemolie, chili flokken en knoflook. De gamba’s zijn klaar als ze krom trekken en roze worden. Bak de gamba’s niet te lang want dan worden ze taai. Houd de garnalen apart terwijl je de soep maakt.

Maak de currypasta

Rasp de tenen knoflook. Zet een soeppan op het vuur met 3 eetlepels zonnebloemolie. Bak de currypasta aan in de warme olie zodat de smaken vrij komen. Doe de geraspte knoflook bij de rode currypasta en fruit mee. Voeg de kokosmelk toe samen met een halve liter kokend water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 3 cm groot. Snijd de champignons in plakken en de broccoli in kleine roosjes.

Afhankelijk van hoe lang de noodles moeten koken, bepaal je de volgorde waarin je de groenten en de kip in de pan doet. Onze mie moest 4 minuten koken. We deden de mie en de kip daarom tegelijk in de pan. Daarna gingen de broccoli, champignons en de doperwten erbij.

De kipstukjes gaar je in de soep in ongeveer 4 minuten. De broccoli en de champignons zijn in 3 minuten klaar. De doperwten zijn in 1 minuut klaar.

Maak de soep op smaak met vissaus, zwarte peper en citroensap. Leg in elke kom twee garnalen en maak de soep af met gesneden lente ui, rode peper en citroen.

Als je dit lekker vindt, probeer dan ook zeker eens Pad Thai

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *