Bloemkool pizza met burrata, seranoham en rucolapesto

Bloemkool pizza met burrata, seranoham en rucolapesto

“Door Rutger”

Hakuna Buratta! Het beste van 2 werelden samen: pizza met burrata! Of om precies te zijn een bloemkoolpizza met serranoham, burrata en huisgemaakte pesto van rucola. Daar valt niet tegenop te bestellen. Maar ook dat moet je doen he? Want steun de horeca. Hakuna buratta, Mufasa zal trots op je zijn.

Ingrediënten voor 1 pizza

 • 1 bloemkool pizzabodem (Magioni) 
 • Tomaten passata 
 • Halve teen knoflook 
 • Gedroogde oregano 
 • Beetje geraspte kaas
 • Halve ui 
 • Serranoham 
 • Burrata 
 • Cherry tomaatjes 

Voor de rucolapesto 

 • Halve teen knoflook
 • Pijnboompitten  
 • Rucola 
 • Citroen
 • Extra vierge olijfolie 
 • Parmezaanse kaas 

Bereidingswijze

Verwarm eerst de oven op 200 graden. Haal daarna de bloemkoolbodem uit de verpakking. Bak vervolgens de bodem in de oven voor 3 à 4 minuten voordat je de bodem gaat beleggen. Haal ten slotte de bodem uit de oven en leg op een snijdplank. 

Doe nu een beetje passata in een kommetje. Breng de passata daarna op smaak met een beetje gedroogde oregano (1 theelepel) en peper en zout. Rasp vervolgens een teen knoflook en doe de helft van de knoflook bij de passata. Roer alles uiteindelijk door en smeer de pizzabodem in met de tomatensaus. 

Snijd een ui in dunne ringen en snijd een paar cherrytomaatjes doormidden. Strooi daarna een beetje geraspte kaas over de bodem van de pizza. Doe daarna de cherrytomaatjes en de ringen ui op de pizza. Bak vervolgens de pizza in de oven op 200 graden voor 5 tot 8 minuten. De pizza is klaar als de korstjes goudbruin kleuren. 

Maak ondertussen de rucolapesto. Rooster in een koekenpan pijnboompitten tot de pitjes goudbruin zijn. Doe de rucola in een staafmixer samen met de geroosterde pijnboompitten, een halve teen geraspte knoflook, een stuk Parmezaanse kaas en olijfolie. Breng de pesto op smaak met peper en citroensap. 

Haal de pizza uit de oven als deze klaar is. Bekleed de pizza dan met plakjes serranoham en de burrata. Verdeel naar smaak de rucolapesto over de pizza.  

Bekijk alle pizza’s

 

2 gedachten over “Bloemkool pizza met burrata, seranoham en rucolapesto”

 1. Pingback: Bloemkoolpizza met ricotta, gamba’s en chilivlokken - Beppie & Kokkie

 2. Pingback: Bloemkoolpizza met frisse mierikswortel crème fraîche en gerookte zalm   Beppie & Kokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *