De ALLER lekkerste brownies met walnoten en karamel

De ALLER lekkerste brownies met walnoten en karamel

“Door Irene”

Brownie Paradise! Pure chocolade brownies met walnoten en dulche de leche a.k.a. aller lekkerste karamelpasta ever. Fijn om te delen, maar nog beter om allemaal zelf op te kanen. Toch kozen we voor delen, werd gewaardeerd door lichaam en collega’s.

Ingrediënten voor 12 brownies

  • 200 gram boter 
  • 100 gram pure chocolade 
  • 2 eieren 
  • 1 eidooier 
  • 200 gram suiker 
  • 125 gram bloem 
  • 50 gram cacaopoeder 
  • Blikje duche de leche 
  • Walnoten 
  • Zeezout 

Bereidingswijze

Maak de dulche de leche door een gesloten blikje gecondenseerde melk in een pan met water te koken voor ongeveer 2 uur. De gecondenseerde melk wordt door het koken een fantastische karamelpasta. Een geopend blikje dulche de leche blijft ongeveer een week goed in de koelkast. Een ongeopend blikje dulche de leche kan je wel een paar maanden bewaren op een koele plek. Je kan dus goed meerdere blikjes per keer “omzetten” naar karamel. 

Snijd de boter in kleine klontjes en breek de chocola in stukken. Doe de klontjes boter en de chocolade in een kom en smelt dit boven een pan met warm water (au bain-marie). 

Doe de eieren en de suiker in een grote kom en klop het met een mixer tot een luchtig geheel. Roer de bloem en cacaopoeder door de luchtige mix met een spatel. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe aan de mix en roer door. 

Smeer een springvorm of bakblik in met boter. Giet het chocolademengsel in het bakblik. Roer de duche de leche met een lepel door het beslag. Roer niet alles door elkaar zodat je mooie karamelstrepen krijgt. Druk walnoten in het beslag en strooi er grof zeezout over heen. 

Bak de brownies in een oven op 180-190 graden voor ongeveer 30 tot 40 minuten. 

We hebben nog veel meer toetjes! Kijk hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *