Knoflooknaan met bloemkoolpuree, halloumi en cashewnoten

Knoflooknaan met bloemkoolpuree, halloumi en cashewnoten

“Door Rutger”

Oké pas op! De komende tijd gaan we jullie bedolven onder de Naan recepten. Waarom? Omdat we NIKS anders meer willen! Hier de eerste, met bloemkoolpuree, halloumi, cashewnoten en rozijnen. Hoe chill is dat? Handjes in de lucht voor naan!

Ingrediënten

4 naan (15x10cm)

  • 100 gram bloem 
  • 1 theelepel zout 
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder 
  • 1 theelepel korianderpoeder 
  • 50 gram Griekse yoghurt 
  • Verse koriander 
  • 2 tenen knoflook 
  • Olie of gesmolten boter (of ghee)

Bloemkoolpuree 

  • Een halve bloemkool
  • Klontje boter 
  • Theelepel komijnzaadjes 
  • Theelepel kerriepoeder 
  • Verse nootmuskaat

Bloemkoolroosjes 

  • Zeezout
  • Theelepel kurkuma 
  • Chilivlokken 

En verder… 

  • Halloumi 
  • Cashewnoten 
  • Rozijnen 
  • Verse koriander 

Bereidingswijze

Naan maken

Maak de naan door de bloem, bakpoeder, zout, komijn- knoflook- en korianderpoeder door elkaar te mengen. Voeg daarna de Griekse yoghurt toe en kneed alles goed door met je handen. Het deeg blijft plakkerig maar je moet er wel een mooie bal van kunnen vormen. Verdeel het deeg in vier gelijke porties. Strooi bloem op het aanrecht en rol de deegbolletjes tot een ovale vorm. 

Rasp de tenen knoflook en snijd koriander fijn en doe dit in een kommetje. Schenk een beetje olie (of ghee of gesmolten boter) in het kommetje en voeg zout toe. Smeer de ovale deegplakken aan 1 kant in met de kruidenolie. Verhit een koekenpan zonder vetstof en bak de naan op de geoliede kant. Bak de naan kort aan met een deksel op de koekenpan. Smeer ook de andere kant van de naan in met de kruidenolie en draai de naan om als het deeg mooi gebruind is en er luchtbellen ontstaan in het deeg. De naan zijn klaar als ze aan beide kanten mooi bruin zijn en het deeg gaar is. 

De bloemkoolpuree

Pak een bloemkool. Snijd ongeveer de helft van de bloemkool in grote stukken en doe dit in een pan met zout of een bouillonblokje. Kook de bloemkool in water voor ongeveer 10 minuten. Giet de bloemkool af in een vergiet als de bloemkool gaar is. Laat het goed uitlekken en pureer de bloemkool met een klontje boter. Maak de puree op smaak met veel nootmuskaat, kerriepoeder en zout. 

De bloemkoolroosjes

Snijd van de rauwe bloemkool ook een handjevol hele kleine roosjes af. Deze roosjes worden knapperig gebakken in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de kleine roosjes op een bakpapiertje op een bakplaat. Druppel een beetje olijfolie over de bloemkoolroosjes en strooi een theelepel kurkuma, chilivlokken en grof zeezout over de roosjes. Bak de bloemkoolroosjes ongeveer 10 tot 15 minuten of tot ze knapperig zijn. 

De halloumi en beleggen maar!

Snijd de halloumi in blokjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olie.
Beleg de naan met een goede laag bloemkoolpuree en bekleed de puree met blokjes halloumi, cashewnoten, rozijnen, verse koriander en de krokante bloemkoolroosjes. 

Wist je dat je van naan ook heerlijke naanpizza’s kan maken? Zie hier!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *