muhammara

muhammara

“Door Rutger”

De hele week zitten we al in spanning. Komt Yvon op tijd om Erik’s vertrek te voorkomen? Voor de mensen die denken: “Yvon? Erik? Waar heeft Rutger het over?” Boer zoekt vrouw, natuurlijk! Wij zitten straks om 20.25 te kwispelen voor de buis. Met hapjes. Zoals Turks brood met muhammara. Een Midden Oosterse dip of broodbeleg met geroosterde paprika en walnoten die je heel eenvoudig zelf maakt. De boer zal het niet vreten, maar jou willen we het niet onthouden! We delen graag het recept met je op onze website.

Ingrediënten

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 75 gram walnoten
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels granaatappelmelisse
  • Peper en zout

Zo maak je de muhamarra

Rooster eerst 3 puntpaprika’s boven het vuur of in een oven voor 20 minuten. Laat de paprika’s afkoelen. Ontvel daarna de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Doe de paprika’s vervolgens in een keukenmachine of staafmixer. Voeg een geraspt teentje knoflook, komijn, cayennepoeder, de walnoten en 2 eetlepels granaatappelmelisse toe. Breng ten slotte op smaak met peper en zout en eventueel een beetje citroensap. 

*Granaatappelmelisse is een soort zurige siroop van granaatappelpitten. Je koopt bij de toko of een Aziatische supermarkt. Vervangen door balsamicoazijn is een optie, maar lang niet zo lekker als de granaatappelmelisse.  

Deze Tirokafteri (Griekse pittige paprika en feta dip) ga je ook lekker vinden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *