Vlees Chili con carne met veel toppings

Chili con carne met veel toppings

“Door Irene”

Heb jij als een malle gehamsterd en heb je nu nog 15 blikken bonen in de kast staan waar je van af wil? Maak chili con carne! Serveer de chili met verschillende toppings zoals guacamole, ananas, nachos, kaas, lente uitjes, crème fraîche of yoghurt en maak er een chilli feestje van!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 gram gemend gehakt 
  • 300 gram gerookte spekreepjes 
  • 3 paprika’s 
  • 1 witte ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 eetlepel pittig gerookt paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder 
  • 1 blikje tomatenpuree (70 ml) 
  • 4 eetlepels ketchup 
  • 2 blikken tomatenblokjes 
  • 800 gram bruine bonen 
  • 800 gram zwarte bonen 
  • 400 gram kidneybonen 
  • 2 eetlepel worcestersaus 
  • 300 gram mais 

Guacamole: 

  • 1 avocado 
  • Halve rode ui 
  • Citroensap 

Andere toppings: 

  • 1 blik ananas in stukjes 
  • Crème fraîche 
  • Yoghurt 
  • Geraspte kaas
  • Koriander 
  • Lente uitjes 
  • Tortilla chips 

Bereidingswijze

Snijd eerst de paprika en ui in kleine blokjes. Rasp daarna de knoflook. Zet vervolgens een grote braadpan op het vuur en bak het gehakt en de spekjes aan op hoog vuur. Voeg daarna de tomatenpuree en de gedroogde kruiden toe (komijn en beide paprikapoeders) 

Vervolgens voeg je de paprika, ui en knoflook toe en dit alles mee voor ruim 5 minuten. Voeg vervolgens de ketchup toe en laat dit ook nog even ontzuren. Kruid alles met peper en zout. Voeg daarna de tomatenblokjes toe samen met alle bonen en voeg naar smaak de worcestersaus toe. Laat alles voor ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Proef de chili en voeg naar smaak meer pittigheid toe (pittig gerookt paprikapoeder), zoetigheid (ketchup) of peper en zout. 

Voeg de mais pas toe wanneer je de chili serveert. Zo blijft de mais knapperig en zorgt het voor een bite. 

Maak eenvoudig guacamole

Serveer de chili met verschillende toppings. Maak een eenvoudige guacamole door een avocado te prakken, een halve rode ui fijn te snipperen en veel citroensap toe te voegen. Breng de guacemole op smaak met verse zwarte peper en een beetje zout. 

Zelf eet ik de chili graag met de guacemole, magere yoghurt, stukjes ananas en veel koriander. Rutger vindt dit allemaal maar gek en eet de chili juist met crème fraîche, geraspte kaas en nacho’s.  

We hebben ook een recept voor Chili sin carne met zoete aardappel

2 gedachten over “Chili con carne met veel toppings”

  1. Pingback: Verse ananas met kip in zoetzure saus - Beppie & Kokkie Foodblog

  2. Pingback: Makkelijk recept - De aller aller lekkerste nacho’s! - Beppie & Kokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *