Zalmspread

Zalmspread

“Door Irene”

Eigenlijk zouden we vandaag 1.300 kilometer naar Budapest vliegen. Maar ja, kleine change of plans. We ruilde de reis naar Hongarije in voor een fietstocht van 50 kilometer naar Rolderwolde. Weliswaar geen miljoenenstad, maar een schattig dorpje met slechts één klein café. Wat natuurlijk potdicht was. Gelukkig hadden we gister een (veel te duur ) stuk warm gerookte zalm gekocht en daar maakten we bij thuiskomst de aller beste zalmspread mee.

Ingrediënten voor één bakje

  • Roomkaas (200 gram)
  • Kleine rode ui
  • Mierikswortel (1 a 2 theelepels)
  • Sap en rasp van een halve citroen 
  • Dille 
  • Warm gerookte zalmfilet (200 gram) 

Zo maak je deze Zalmspread

Roer eerst de roomkaas los in een kommetje. Snipper daarna een kleine rode ui fijn en roer de ui samen met de mierikswortel door de roomkaas. Breek vervolgens de zalmfilet in stukken en roer voorzicht door de roomkaas. Breng de spread ten slotte op smaak met peper en zout, veel dille en het sap en rasp van een halve citroen.

Koel de zalmspread in de koelkast voor serveren. De zalmspread is super lekker op een schijfje komkommer of een rozemarijn-zeezout cracker!

Weet je wat ook een briljante spread is? Deze avocadospread die we gebruikten op deze komkommerhapjes.

1 gedachte over “Zalmspread”

  1. Pingback: Broodje met gerookte zalm en mierikswortelcrème -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *