Kipprutje (stoofpotje met kip en paprika)

Kipprutje (stoofpotje met kip en paprika)

“Door Irene”

Als enthousiaste foodblogger zou ik dit gerecht kunnen omschrijven als “mediterraanse kipstoofpot”. Maar eerlijk? Wij noemen dit thuis al jaren “kipprutje”. Een van de (zeldzame) kooksuccessen van mijn vader. Ik zie mijn jeugd voorbijflitsen bij het ruiken van de kipkruiden. Nostalgie ten top!

Ingrediënten voor 4 personen

 • Ui (1)  
 • Knoflook (2 tenen)
 • Kippendijen (600 gram
 • Paprikapoeder (1 of 2 el)
 • Kipkruiden
 • Rode paprika (2) 
 • Groene paprika (2) 
 • Champignons (doosje)
 • Tomaat (3)
 • Maïzena (1 el)
 • Crème fraîche (1 el)
 • Lente ui 

Zo maak je het kipprutje

Snipper een ui fijn en rasp de knoflook. Snijd de kippendij in grote stukken. Kruid het vlees daarna ruim met kip kruiden en zwarte peper. Bak vervolgens de kippendijen samen met de knoflook en ui aan. Gebruik een hapjespan met een dikke bodem. Voeg een eetlepel paprikapoeder toe en snijd ondertussen de paprika’s in grote stukken. Snijd de champignons in vieren. Voeg daarna de paprika en champignons toe aan de kip en bak deze mee. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ook toe. Voeg vervolgens een kopje warm water toe en breng alles op smaak met peper en zout. De kipkruiden bevatten vaak veel zout, dus proef het eerst voor je er zout bij doet. Dik de saus wat in door een eetlepel maïzena in een kommetje los te roeren met koud water. Giet beetje bij beetje het maïzenapapje bij het stoofpotje tot de saus voldoende is ingedikt. Maak de saus af met een lepel crème fraîche. 

Strooi dungesneden lente ui over de stoofpot voor het opdienen. Serveer het stoofpotje met rijst of gekookte aardappels. 

Heb je kip over? Maak ook eens deze zoetzure kip in verse ananas

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *