Aziatische slawraps met kipgehakt en waterkastanjes

Aziatische slawraps met kipgehakt en waterkastanjes

“Door Irene”

Ik ben Irene, en ik ben boos! Gisteren heeft onze koelkast het begeven. Geen ramp natuurlijk, want wacht, WEL EEN RAMP! Want ondanks dat ‘De blauwe winkel van ons allemaal” op de website aangaf dat we vandaag onze nieuwe koelkast zouden ontvangen, zitten we nog steeds met ontdooid voedsel voor een weeshuis. Dé tip van de klantenservice meneer: koop ijsklontjes bij de supermarkt. Thanks voor de tip @Bol! Hadden we zelf niet kunnen bedenken, geniaal! Gelukkig hielp Roy K uit Assen ons uit de brand door zijn koelbox aan ons te verkopen. En nu hebben we een soort camping gevoel in eigen huis. Bijna gelijk aan vakantiegevoel toch? Over naar het eten! Slawraps met pittig hoisin gehakt en waterkastanjes. Hierbij het recept en uitleg over de waterkastanjes.

Ingrediënten voor 4 personen

 • Kipgehakt (400 gram)
 • Knoflook
 • Gember (ongeveer 1 duim)
 • Ui 
 • Paprika
 • Champignons
 • Hosinsaus (60 ml)
 • Sriracha
 • Waterkastanjes* 
 • Wortel 
 • Little gem 
 • Lente ui 
 • Cashewnoten 

BereidingswijzeBak eerst het kipgehakt rul in een koekenpan. Snipper daarna een ui en raps de knoflook en gember. Voeg vervolgens de knoflook, gember en ui toe aan het kipgehakt. Snijd de paprika en champignons in stukken en voeg toe aan het kipgehakt. Snijd de waterkastanjes in blokjes en voeg deze samen met de hoisinsaus en de sriracha toe aan het kipgehakt. De waterkastanjes hoeven alleen maar verwarmd te worden. Zo blijven ze lekker knapperig. Breng het gehakt eventueel op smaak met meer sriracha, citroensap en peper en zout. 

Snijd van de wortel dunne reepjes of maak dunne linten met een dunschiller. Snijd een lente ui in dunne ringetjes. Maak daarna de sla klaar. Snijd de onderkant van de little gem er af en trek de blaadjes uit elkaar. Vul vervolgens de slablaadjes met het gekruide gehakt. Serveer de gevulde slablaadjes met de wortelslierten, lente ui en geroosterde cashewnoten.

Waterkastanjes

*Waterkastanjes zijn een soort kleine knolletjes of rapen die groeien in moerasachtige gronden waar ze onder water staan. De waterkastanjes worden veel verwerkt in roerbak- of currygerechten in de Aziatische keuken. Waterkastanjes zijn erg knapperig en qua structuur een klein beetje te vergelijken met radijs of rettich. De smaak is echter heel anders, een beetje lichtzoetig. Je kan waterkastanjes kopen in blik of uit de vriezer bij Aziatische supermarkten. Haal je ze uit de vriezer? Dan kan het zijn dat ze nog een bruine schil hebben. Schil in dat geval de waterkastanjes voor gebruik. Alleen het witte vruchtvlees is eetbaar.

Bekijk al onze recepten met vlees

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *