Naanpizza met gekarameliseerde rode ui

Naanpizza met gekarameliseerde rode ui en gorgonzola

“Door Irene”

Drie weken geleden hebben wij racefietsen gekocht. Met ruim 400 km in de beens (Gronings voor benen) zou je denken dat Irene inmiddels wel weet dat haar racefiets een hoge stang heeft, toch? Maar nee. Toen Irene gister een viskraam signaleerde en volle focus had op een bakje kibbeling, vergat ze even dat ze op een racefiets zat. In haar enthousiasme stapte ze dan ook af alsof ze op een oma-fiets zat. Met als gevolg dat ze met fiets en al tegen de vlakte ging, pal voor de viskraam. Wat heeft dit te maken met deze naanpizza’s met gekarameliseerde rode ui en gorgonzola? Precies niks!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 200 gram bloem 
 • 5 gram bakpoeder 
 • 5 eetlepels Griekse yoghurt 
 • Zout 
 • 2 Rode uien 
 • 1 eetlepel suiker 
 • Scheutje balsamicoazijn 
 • Ricotta 
 • Gorgonzola 

Bereidingswijze

Naak de naan

Begin met het maken van de naan. Gebruik hier een grote kom voor. Meng eerst de bloem, bakpoeder en zout door elkaar met een vork. Schep er daarna een paar lepels Griekse yoghurt door en kneed het deeg met je handpalmen. Blijft het deeg plakkerig? Dan voeg je extra bloem toe. Het deeg wordt blijft licht plakkerig, maar je moet er wel een mooie bol van kunnen maken. 

Strooi vervolgens bloem op het aanrecht of snijplank en verdeel het deeg in gelijke delen. Rol met een deegrollen de naan uit in een ovale vorm van ongeveer een halve centimeter dik. 

Smeer de naan in met een beetje olijfolie en bak de naan in een hete koekenpan aan beide kanten. 

Maak de gekarameliseerde rode ui

Snijd de rode uien in dunne ringen. Bak de uien op een laag vuurtje in een koekenpan. Voeg hier en klein beetje olie en een beetje suiker aan toe. Giet na 10 minuten zachtjes bakken een klein scheutje balsamicoazijn in de pan. Bak de uien daarna nog ongeveer 5 minuten tot de uien zacht zijn en de suiker is gekarameliseerd.

Beleg en bak de naan

Smeer de gebakken naan in met een laag ricotta. Verdeel de gekarameliseerde rode uien in hoopjes over de naan. Verdeel ook stukjes gorgonzola over de naan. Bak de naan voor 5 tot 8 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden. De naan is klaar zodra de gorgonzola is gesmolten. 

Super lekker als borrelhap of als hoofdgerecht. Serveer er dan een simpele rucola salade bij met een balsamicovinaigrette. 

Bekijk ook ons recept voor deze naanpizza Margherita 

 

2 gedachten over “Naanpizza met gekarameliseerde rode ui en gorgonzola”

 1. Pingback: Recept - Naanpizza Margherita - Beppie & Kokkie Foodblog

 2. Pingback: Knoflooknaan met bloemkoolpuree, halloumi en cashewnoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *