Bruschetta’s met tomaat en basilicum

“Door Irene”

Oké. Rutger en ik hebben een discussie. Volgens Rutger kun je bruschetta’s met tomaat en basilicum OVERAL bij eten. Gewoon ‘on the side’. Oké, bij een hapjesavond of BBQ snap ik het maar al te goed. Maar bij Indiase curry of een stampotje? Rut, doe ff normaal joh! Wat vinden jullie? Zijn jullie team Rutger of team Irene?

Ingrediënten voor +/- 25 bruschetta 

  • 1 rol party brood of een gesneden stokbrood
  • Olijfolie 
  • 2 tenen knoflook 
  • Gedroogde Italiaanse kruiden 
  • 3 goede trostomaten 
  • Handje cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook 
  • Verse basilicum 

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daarna de plakjes stokbrood over de bakplaat.

Pers 2 tenen knoflook en verdeel deze vervolgens over 2 kommetjes. Voeg in het eerste kommetjes met de geperste knoflook een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe samen met verse zwarte peper en gemalen zeezout. Roer er 4 lepels olijfolie doorheen. Smeer daarna alle plakjes stokbrood in met de kruidenolie. Zet de broodjes in de oven voor ongeveer 5 minuten of tot de broodjes knapperig zijn. 

Snijd ondertussen de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten. Doe hetzelfde met de cherrytomaatjes en snijd alle tomaten in kleine blokjes. Doe de tomaten vervolgens bij de overgebleven teen knoflook en roer samen met een eetlepel olijfolie door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Snijd ten slotte een paar blaadjes basilicum fijn en voeg toe. 

Haal de stokbroodjes nu uit de oven en verdeel de tomatenblokjes vervolgens over de knapperige stokbroodjes. Serveer de stokbroodjes direct. Nog niet direct aan tafel? Wacht dan met de broodjes te beleggen. Zo blijven de broodjes lekker knapperig. 

1 gedachte over “Bruschetta’s met tomaat en basilicum”

  1. Pingback: Crostini met vitello tonnato - Beppie & Kokkie - Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *