Door Rutger

Geef Irene een stuk naan en ze veegt haar bord zo schoon dat deze zo de kast in kan. Vooral de Peshwari naan is favoriet. Dat klinkt als een wild paard maar het is een naan gevuld met kokos, rozijnen en pistachenootjes. Bijzonder lekker bij een romige curry zoals Kip Korma.

Ingrediënten voor 4 naan
  • 100 gram bloem 
  • 5 gram bakpoeder 
  • 1 theelepel zout 
  • 1 theelepel kristalsuiker 
  • 50 gram Griekse yoghurt 
  • 2 eetlepels geraspte kokos 
  • 2 eetlepels sultana’s of rozijnen 
  • Gedopte pistachenootjes 
  • Olie of gesmolten boter (of ghee) 
Peshwari naan

Zo maak je de Peshwari naan

Maak de naan door de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar te roeren. Voeg de Griekse yoghurt toe en kneed alles goed door met je handen. Het deeg blijft licht plakkerig, maar moet wel zo droog zijn dat je er een mooie bol van kan draaien. Als het deeg te nat is kan je wat extra bloem toevoegen. Verdeel het deeg in vier gelijke porties. 

Strooi bloem op het aanrecht en rol de vier deegbolletjes met een deegroller uit.

Leg op elke naan op een helft een beetje geraspte kokos, sultana’s en pistachenootjes en vouw de naan dubbel zodat de vulling in het midden zit. Rol met de deegroller de naan weer plat en zorg dat de randjes goed aan elkaar vast zitten. 

Smeer de naan in met gesmolten boter (of ghee) of een beetje neutrale olie.
Bak de naan in een hete koekenpan en bak de naan aan beide kanten goudbruin. 

Serveer de naan bij een Indiaase curry zoals een kip korma (klik hier!) 

One Comment

Laat een reactie achter