hummus rode biet

Rode bietenhummus

“Door Rutger”

Irene zit in haar “help-ik-pas-niet-meer-in-mijn-zomerkleren” fase en dus moeten we opeens overdreven gezond eten. En voor je het weet zit je dan als vriendje ook aan de stengels bleekselderij en vegan bietenhummus te dromen over bier en bitterballen.

Ingrediënten

  • 1 verse rode biet 
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels tahin 
  • 1 citroen 
  • 1 teen knoflook 
  • Extra vierge olijfolie 
  • Optioneel: komijn en chili vlokken. 

Bereidingswijze

Kook een rode biet in de schil in een pan met water tot de biet gaar is. Laat de biet afkoelen en verwijder eenvoudig de schil van de biet. Snijd de biet in stukken. Doe de biet samen met de kikkererwten in een staafmixer of blender en puree het tot een glad mengsel. Voor de tahin toe samen met een geraspte teen knoflook, de rasp en het sap van een halve citroen en voeg een beetje olijfolie toe om de hummus smeuïg te maken. Maak de rode bietenhummus op smaak met peper, zout en eventueel een beetje komijn en/of chili vlokken. 

Serveer de rode bietenhummus met knapperige groenten of rauwkost (crudité), dipstokjes of toastjes. 

Als je rode bietenhummus over hebt kun je er ook deze snacks van maken: Zoete aardappeltoast met bietenhummus

 

1 gedachte over “Rode bietenhummus”

  1. Pingback: Falafelbowl met bietenhummus en krokante kikkererwten - Recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *