Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

“Door Rutger”

Dit was zo raar! Irene drukte opeens haar neus in een leeg bord spaghetti en probeerde het laatste gehaktballetje mijn kant op te duwen. Nou doet ze vaker gekke dingen, maar nu dacht ik echt dat ze een toeval kreeg. Met het gezicht onder pastasaus proestte ze vervolgens: “Net als Lady en de Vagebond” Was leuk geweest als ik de scene ook had gezien …. #anticlimax

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gemengd gehakt 
  • 1 ei 
  • 1 teen knoflook 
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Bosje verse peterselie 
  • 2 eetlepels paneermeel 
  • Scheutje balsamicoazijn 
  • 1 theelepel suiker (of ketchup) 
  • 500 gram passata 
  • Worcestersaus
  • 400 gram spaghetti 

Zet vervolgens een hapjespan op het vuur. Verhit een klont boter en een beetje olijfolie in de pan. Bak de gehaktballetjes in de pan aan alle kanten bruin. Zet daarna het vuur zachter en voeg een scheut balsamicoazijn toe. Laat dit verdampen en voeg vervolgens de passata toe. Breng de saus op smaak met een beetje suiker of ketchup, zwarte peper en worcestersaus. 

Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar in een pan met ruim kokend water en een bouillonblokje. Giet de spaghetti af en serveer de pasta met de gehaktballetjes in tomatensaus. 

Wist je dat je de spaghetti ook vervangen door wortel en courgette spaghetti?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *