Door Rutger

Dit was zo raar! Irene drukte opeens haar neus in een leeg bord spaghetti en probeerde het laatste gehaktballetje mijn kant op te duwen. Nou doet ze vaker gekke dingen, maar nu dacht ik echt dat ze een toeval kreeg. Met het gezicht onder pastasaus proestte ze vervolgens: “Net als Lady en de Vagebond” Was leuk geweest als ik de scene ook had gezien …. #anticlimax

Ingrediënten voor 4 personen
 • 500 gram gemengd gehakt 
 • 1 ei 
 • 1 teen knoflook 
 • 2 theelepels komijn
 • 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Bosje verse peterselie 
 • 2 eetlepels paneermeel 
 • Scheutje balsamicoazijn 
 • 1 theelepel suiker (of ketchup) 
 • 500 gram passata 
 • Worcestersaus
 • 400 gram spaghetti 
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Bereidingswijze

Haal het gehakt uit de koelkast en laat het eerst 30 minuten op kamertemperatuur komen. Doe het gehakt daarna in een grote schaal waarin je het gehakt kan kneden. Voeg vervolgens een ei toe samen met een teen geraspte knoflook, pittig gerookt paprikapoeder, normaal paprikapoeder, komijn, peper en zout. Snijd hierna de peterselie fijn en voeg deze toe. Voeg ten slotte 3 eetlepels paneermeel toe aan het gehakt. Kneed alles goed door elkaar. Als het gehakt te nat of te plakkerig blijft kan je meer paneermeel toevoegen. Draai kleine balletjes van het gehakt. 

Zet vervolgens een hapjespan op het vuur. Verhit een klont boter en een beetje olijfolie in de pan. Bak de gehaktballetjes in de pan aan alle kanten bruin. Zet daarna het vuur zachter en voeg een scheut balsamicoazijn toe. Laat dit verdampen en voeg vervolgens de passata toe. Breng de saus op smaak met een beetje suiker of ketchup, zwarte peper en worcestersaus. 

Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar in een pan met ruim kokend water en een bouillonblokje. Giet de spaghetti af en serveer de pasta met de gehaktballetjes in tomatensaus. 

Wist je dat je de spaghetti ook vervangen door wortel en courgette spaghetti?

Laat een reactie achter