Zoete aardappeltoastjes met gekarameliseerde rode uien en geitenkaas

Zoete aardappeltoastjes met gekarameliseerde rode uien en geitenkaas

“Door Rutger en Irene”

Je hoort geluiden dat de coronacrisis een “reset” van de wereld is he? Lijkt ons wat overdreven. Maar wat ons betreft is dit wel HET moment om de traditionele verjaardagshapjes te vervangen door fan-tas-tische en bijzondere gerechtjes. WEG MET VOORVERPAKTE KAASBLOKJES EN KLAMME LEVERWORST! Zeg JA tegen zoete aardappeltoastjes met geitenkaas en gekarameliseerde uien. Tijd voor een verjaardagshapjes revolutie! Wat zijn jullie favoriete verjaardagshapjes?

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 
  • Geitenkaas 
  • Rode uien 
  • Suiker 
  • Balsamico azijn 
  • Walnoten 
  • Tuinkers 

Zo maak je de Zoete aardappeltoastjes met gekarameliseerde rode uien en geitenkaas

 

Maak de zoete aardappels

Was eerst de zoete aardappels onder de kraan en verwijder met een borsteltje zand of viezigheid. Snijd er daarna dunne plakken van. Gaar vervolgens de aardappel in een broodrooster of in de oven. Leg ten slotte de plakjes op een bakpapiertje in een oven op 200 graden voor ongeveer 10-12 minuten. 

Maak ondertussen de gekarameliseerde rode uien

Snijd nu eerst de rode uien in dunne ringen. Bak de uien vervolgens op een laag vuurtje in een koekenpan met een klein beetje olie en een beetje suiker. Giet na 10 minuten zachtjes bakken een klein scheutje balsamicoazijn in de pan. Bak de uien daarna nog zo’n 5 minuten tot de uien zacht zijn en de suiker is gekarameliseerd.

Beleg de zoete aardappelplakjes

Beleg de zoete aardappelplakjes met de gekarameliseerde uien, een plakje geitenkaas, een walnoot en tuinkers. 

De smaak te pakken? HIER staan nog veel meer snacks!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *