Broodje pulled chicken uit de slowcooker met coleslaw

Broodje pulled chicken uit de slowcooker met coleslaw

“Door Rutger”

Opeens wist Irene het. Ze moest en zal een slowcooker hebben. En dat bleek een wereld op zich te zijn. Blijkbaar bestaan er Facebookgroepen met (vooral vrouwen, sorry!) waarin discussies worden gevoerd over type slowcookers en recepten worden uitgewisseld. Lief als ik ben, kocht ik een slowcooker voor haar verjaardag. Oké, ook een beetje eigen belang, want ik kreeg er wel dit broodje pulled chicken met coleslaw voor terug.

Ingrediënten voor 6-8 burgers

Voor de pulled chicken 

 • 600 gram kippendij 
 • 2 tenen knoflook
 • 2 witte uien 
 • 230 ml (smoked) barbecuesaus  
 • 2 theelepels worcestersaus 
 • Klein scheutje azijn
 • 2 theelepels pittig gerookt paprikapoeder
 • 2 theelepels oregano 

Voor de coleslaw 

 • Wortel (julienne) 
 • Gesneden witte kool 
 • 1 rode ui 
 • Rozijnen 
 • Yoghurt 
 • 1 teen knoflook
 • 1 eetlepel azijn of augurkennat 
 • 2 theelepels suiker 
 • Knapperige sla 
Maak de pulled chicken

Leg de kippendijen in de slowcooker. Rasp twee tenen knoflook en snijd 2 witte uien. Doe de knoflook en ui bij de kippendij. Schenk een flesje barbecuesaus leeg in de slowcooker. Wij gebruikten een flesje “smoked pepper barbecue sauce” van het merk Kühne, maar je kan ook andere barbecue sauzen gebruiken. Maak de saus op smaak met nog wat extra worcestersaus, pittig gerookt paprikapoeder, oregano en een scheutje azijn. Giet een klein beetje water (50 ml) bij de kippendij. Roer alle ingrediënten goed door elkaar heen. Doe de deksel op de slowcooker en gaar de kippendijen voor 6 tot 8 uur op de hoge stand. De kip is klaar als deze helemaal uit elkaar valt. 

Heb je geen slowcooker?

Dan kan je de pulled chicken ook in een hapjespan maken op het fornuis. Zorg dan dat je een pan met een dikke bodem gebruikt en de pan op een klein pitje kan zetten. Houd er rekening mee dat je dan wel veel moet roeren om te voorkomen dat de kip aanbrandt. Gebruik ook meer vocht en verkort de kooktijd naar 4 tot 6 uur.

Maak ondertussen de coleslaw

Laat een handje rozijnen wellen in een bakje met water. Snijd de witte (of rode) kool in hele dunne reepjes. Snijd ook de rode ui in dunne ringen. Doe de kool, ui en wortelreepjes in een schaal en hussel door elkaar. Giet de rozijnen af en doe deze bij de coleslaw. 

Maak de saus

Maak de saus in een apart kommetje. Doe een paar eetlepels yoghurt, een geraspte teen knoflook en een beetje azijn of augurkenvocht bij elkaar en roer los. Breng de saus op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Roer de saus door de coleslaw en schep alles goed door. 

Grill en beleg de broodjes

Als de pulled chicken klaar is kan je de broodjes opmaken. Snijd hamburgerbroodjes doormidden en grill beide kanten kort zodat het broodje een beetje knapperig wordt. Beleg de onderkant van het broodje met knapperige slablaadjes zoals little gem of romaine sla. Schep op de sla een grote lepel pulled chicken en top dit af met wat coleslaw. 

Serveer de broodjes pulled chicken met een koud biertje. De pulled chicken kan je ook goed koud eten en bijvoorbeeld meenemen naar een picknick! 

We hebben nog meer lekkere recepten met pulled chicken, bijvoorbeeld deze Naan met pulled chicken, avocadocrème en pico de gallo

 

2 gedachten over “Broodje pulled chicken uit de slowcooker met coleslaw”

 1. Pingback: Recept Pindakip uit de slowcooker - Beppie & Kokkie

 2. Pingback: Taco’s met Mexicaanse pulled chicken uit de slowcooker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *