Tomatensoep met gorgonzolaroom

“Door Irene”

Oké, nog een paar uurtjes! Dan gaat het gebeuren. Na maaaanden afwezigheid gaan we weer ebi maki en unagi nigiri naar binnen schuiven bij onze favo sushi zaak YuMe. Daarom een lichte Tomatensoep met gorgonzolaroom als lunch vandaag. Want ruimte overhouden voor de sushi vanavond. Zijn jullie alweer bij je favoriete restaurant geweest?

Ingrediënten voor 4 personen

  • Ui 
  • Knoflook
  • Verse basilicum 
  • Tomatenpuree (70 gram)
  • Tomatenblokjes (400 gram) 
  • Passata (300 gram))
  • Roma tomaten (600 gram)
  • Groentebouillon (1 blokje)
  • Slagroom (50 ml) 
  • Gorgonzola (35 gram)

Zo maak je de tomatensoep met gorgonzolaroom

Snipper eerst een ui fijn en rasp daarna een teen knoflook. Fruit de ui en knoflook aan in een soeppan in een beetje olijfolie. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en voeg toe bij de ui en knoflook. Bewaar de blaadjes voor later. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak mee om te ontzuren. Voeg daarna de passata, de tomatenblokjes en 350 ml warm water toe. Snijd de Roma tomaten in stukken en voeg ook toe aan de soep. Breng de soep op smaak met een blokje groentebouillon en zwarte peper. Laat de soep pruttelen tot de tomaten gaar zijn en pureer de soep daarna met een staafmixer. 

Roer in een kommetje de gorgonzola los met een beetje slagroom tot er een glad papje ontstaat. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Serveer de tomatensoep in grote kommen met een schepje gorgonzolaroom, fijngesneden basilicum en croutons of verkruimelde kruidentoastjes. 

Probeer ook eens onze geroosterde paprikasoep!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *