Ricottadip met rozemarijncrostini

Ricottadip met rozemarijncrostini

“Door Irene”

Dikke liefde voor kaas! Maar ook dikke Irene als ik elke dag kaas eet. Ik heb een poging gedaan om een iets-minder-slechte-kaasdip te vinden. Spoiler: nog steeds is kauwen op een stengel bleekselderij gezonder. Maar deze ricottadip met rozemarijncrostini, die wil je!

Ingrediënten voor één schaaltje

  • Ricotta (125 gram)
  • Parmezaanse kaas (75 gram)
  • Mozzarella (1 bol)
  • Rozemarijn 
  • Knoflook 
  • Chilivlokken 
  • Citroen
  • Stokbrood 
  • Olijfolie 

Zo maak je de Ricottadip met rozemarijncrostini

Pak een kleine ovenschaal. Roer hierin eerst de ricotta los met de geraspte Parmezaanse kaas. Snijd vervolgens een bol mozzarella in kleine stukjes en voeg toe. Rasp daarna een teen knoflook en voeg deze toe aan de kaas. Breng het kaasmengsel op smaak met peper, chilivlokken en het rasp en sap van een halve citroen. Haal de naaldjes van een takje rozemarijn en snijd de naaldjes heel fijn. Voeg dit toe aan het kaasmengsel en roer alles goed door. Strooi ten slotte wat naaldjes over de kaasdip en zet de kaasdip voor 15 – 20 minuten in een oven op 200 graden. 

Snijd ondertussen een stokbrood in dunne plakjes. Snijd opnieuw de naaldjes van de rozemarijn fijn en rasp een teen knoflook. Doe de rozemarijn en knoflook in een klein kommetje en schenk hier vervolgens 3 eetlepels olijfolie op. Voeg zeezout toe aan de olijfolie en smeer met alle plakjes stokbrood aan een kant in met de kruidenolie. Grill de plakjes stokbrood in de oven voor 2 – 3 minuten. 

Serveer de ricottadip met de rozemarijnbroodjes. 

Weet je wat ook een lekkere dip is? Deze artisjokkendip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *