Door Irene

Dit is nou typisch zo’n recept waarvan we na afloop tegen elkaar zeggen: “Dit gaan we vaker eten!”. Helaas komen we hier precies nooit aan toen omdat we elke dag wat nieuws koken. Maar deze gezonde courgette- en wortelspaghetti met avocadosaus en garnalen zou prima elke week op het menu kunnen.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 Avocado’s 
  • 1 Citroen 
  • Chili vlokken 
  • 1 Teen knoflook 
  • Grote garnalen 
  • 1 Courgette 
  • 1 Winterpeen 
Bereidingswijze

Maak de avocadosaus. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Doe de avocado in een maatbeker. Rasp de schil van een (gewassen) citroen. Voeg de geraspte schil en het sap van de citroen toe aan de avocado. Voeg peper en zout toe. Voeg naar smaak de chilivlokken toe. Pureer met een staafmixer de avocado en voeg een klein scheutje water toe om de saus wat lichter te maken. 

Snijd met een spiraalsnijder de courgette en winterpeen in lange slierten. 

Bak in een hete wok de garnalen samen met een geperste teen knoflook en olijfolie. Bak de garnalen kort, zodra ze roze worden zijn de garnalen klaar. Haal de garnalen uit de pan en leg apart. Bak in de dezelfde wokpan de courgette en wortelslierten kort. De groenteslierten moeten knapperig blijven en hoeven alleen een beetje warm te worden. Schud de slierten goed om en bak de slierten maar voor 1 of 2 minuten. 

Schep de courgette en wortel spaghetti in een diep bord. Verdeel de avocadosaus en de garnalen. Top de pasta af met meer chilivlokken en eventueel citroenrasp. 

Laat een reactie achter