Wortel en courgette spaghetti avocadosaus garnalen

Wortel en courgette spaghetti met avocadosaus en garnalen

“Door Irene”

Dit is nou typisch zo’n recept waarvan we na afloop tegen elkaar zeggen: “Dit gaan we vaker eten!”. Helaas komen we hier precies nooit aan toen omdat we elke dag wat nieuws koken. Maar deze gezonde wortel en courgette spaghetti met avocadosaus en garnalen zou prima elke week op het menu kunnen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 Avocado’s 
  • 1 Citroen 
  • Chili vlokken 
  • 1 Teen knoflook 
  • Grote garnalen 
  • 1 Courgette 
  • 1 Winterpeen 
Maak de avocadosaus.

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder daarna de pit en schep  met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Doe de avocado in een maatbeker. Rasp vervolgens de schil van een (gewassen) citroen. Voeg de geraspte schil en het sap van de citroen toe aan de avocado. Doe er ook peper en zout over heen. Voeg naar smaak vervolgens de chilivlokken toe. Pureer daarna met een staafmixer de avocado en voeg ten slotte een klein scheutje water toe om de saus wat lichter te maken. 

Maak de wortel en courgette spaghetti

Snijd met een spiraalsnijder de courgette en winterpeen in lange slierten. Nu heb je wortel en courgette spaghetti!

Bak de spaghetti en garnalen

Bak in een hete wok de garnalen samen met een geperste teen knoflook en olijfolie. De garnalen hoeven maar kort gebakken te worden. Zodra ze roze worden zijn de garnalen klaar. Haal de garnalen uit de pan en leg apart. Bak in de dezelfde wokpan de courgette en wortelslierten kort. De groenteslierten moeten knapperig blijven en hoeven alleen een beetje warm te worden. Schud de slierten goed om en bak de slierten maar voor 1 of 2 minuten. 

Schep de courgette en wortel spaghetti in een diep bord. Verdeel de avocadosaus en de garnalen. Top de pasta af met meer chilivlokken en eventueel citroenrasp. 

Benieuwd naar meer visrecepten ? Kijk dan hier!

 

1 gedachte over “Wortel en courgette spaghetti met avocadosaus en garnalen”

  1. Pingback: Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *