Door Irene

Als Rutger deeg kneedt, is onze keuken net Ibiza tijdens een gemiddelde dag in het hoogseizoen: alles zit onder het witte poeder. Maar laat je niet ontmoedigen. Naan maken is echt niet zo rock en roll als Rutger het doet lijken. Je hebt enkel bloem, bakpoeder en yoghurt nodig. En als je niet als roadrunner te keer gaat, is er niks aan de hand. Naan leent zich volgens ons ook prima als pizzabodem zoals deze Naan Margherita

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine naan
  • 200 gram bloem 
  • 5 gram bakpoeder 
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt 
  • Zout 
  • Tomaten passata 
  • Halve teen knoflook 
  • Gedroogde oregano 
  • 2 rijpe tomaten 
  • 1 bol mozzarella 
  • Verse Parmezaanse kaas 
  • Verse basilicum
Bereidingswijze

Maak de naan in een grote kom. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar met een vork. Schep een paar lepels Griekse yoghurt erdoor en kneed het deed met je handpalmen. Blijft het deeg plakkerig? Dan voeg je extra bloem toe. Het deeg wordt blijft licht plakkerig maar je moet er wel een mooie bol van kunnen maken. 

Strooi op het aanrecht of snijdplank wat bloem en verdeel het deeg in gelijke delen. Rol met een deegrollen de naan uit in een ovale vorm van ongeveer een halve centimeter dik. 

Smeer de naan in met een beetje olijfolie en bak de naan in een hete koekenpan aan beide kanten. 

Doe een beetje passata in een kommetje en rasp een halve teen knoflook. Doe de knoflook samen met een eetlepel oregano bij de passata en roer door. Breng de passata op smaak met peper en een beetje zout. 

Smeer de naan in met een laagje tomatensaus. Snijd de tomaat in dunne plakken en leg een paar plakjes op de naanpizza. Scheur een paar stukjes mozzarella en verspreid over de naan. Rasp er royaal Parmezaanse kaas overheen. 

Bak de naanpizza voor 5 tot 8 minuten in een oven op 200 graden. De naan is klaar als de mozzarella en Parmezaanse kaas goed is gesmolten. Haal de naan uit de oven en leg er blaadjes verse basilicum op. 

Laat een reactie achter