Naanpizza Margherita

Naanpizza Margherita

“Door Irene”

Als Rutger deeg kneedt, is onze keuken net Ibiza tijdens een gemiddelde dag in het hoogseizoen: alles zit onder het witte poeder. Maar laat je niet ontmoedigen. Naan maken is echt niet zo rock en roll als Rutger het doet lijken. Je hebt enkel bloem, bakpoeder en yoghurt nodig. En als je niet als roadrunner te keer gaat, is er niks aan de hand. Naan leent zich volgens ons ook prima als pizzabodem zoals voor deze Naanpizza Margherita

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine naan

 • 200 gram bloem 
 • 5 gram bakpoeder 
 • 5 eetlepels Griekse yoghurt 
 • Zout 
 • Tomaten passata 
 • Halve teen knoflook 
 • Gedroogde oregano 
 • 2 rijpe tomaten 
 • 1 bol mozzarella 
 • Verse Parmezaanse kaas 
 • Verse basilicum

Zo maak je de Naanpizza Margherita

Maak de naan

Begin met het maken van de naan. Gebruik hiervoor een grote kom. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar met een vork. Schep een paar lepels Griekse yoghurt erdoor en kneed het deeg met je handpalmen. Blijft het deeg plakkerig? Dan voeg je extra bloem toe. Het deeg blijft licht plakkerig, maar je moet er wel een mooie bol van kunnen maken. Strooi op het aanrecht of snijplank wat bloem en verdeel daarna het deeg in gelijke delen. Rol met een deegroller de naan uit in een ovale vorm van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de naan in met een beetje olijfolie en bak daarna de naan in een hete koekenpan aan beide kanten. 

Beleg de naan

Doe een beetje passata in een kommetje en rasp daarna een halve teen knoflook. Voeg de knoflook samen met een eetlepel oregano bij de passata en roer deze door. Breng de passata ten slotte op smaak met peper en een beetje zout. 

Smeer de naan nu in met een laagje tomatensaus. Snijd de tomaat in dunne plakken en leg vervolgens een paar plakjes op de naanpizza. Scheur een paar stukjes mozzarella en verspreid deze over de naan. Rasp er royaal Parmezaanse kaas overheen. 

Bak de naanpizza

Bak de naanpizza voor 5 tot 8 minuten in een oven op 200 graden. De naan is klaar als de mozzarella en Parmezaanse kaas goed is gesmolten. Haal de naan uit de oven en leg er blaadjes verse basilicum op om het af te maken. 

We raden je ook zeker deze Naanpizza met gekarameliseerde rode ui en gorgonzola aan

2 gedachten over “Naanpizza Margherita”

 1. Pingback: Naan met pulled chicken, avocadocrème en pico de gallo

 2. Pingback: Naanpizza met gekarameliseerde rode ui en gorgonzola - Beppie & Kokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *