Sushitaartjes zalm

Sushitaartjes

“Door Irene”

Wat doe je als je sushi wilt maken, maar Rutger de norivellen is vergeten? Dan maak je sushitaartjes! Bijvoorbeeld met tonijn-sriracha, zalm of een vegan wakame & edamame versie. Ziet er niet alleen heel fancy uit, maar is ook nog eens groter dan een stukje sushi. Winning!

Ingrediënten

Basis voor sushi 4 taartjes 

 • 200 gram sushirijst 
 • 2 theelepels suiker 
 • 1 theelepel zout 
 • 4 eetlepels rijstazijn
De basis voor de sushitaartjes

Was eerst de sushirijst goed onder een stromende kraan tot het water niet meer troebel is. Kook de daarna sushirijst volgens de verpakking met de aangegeven hoeveelheid water. Zodra de sushirijst klaar is doe je de rijst in een platte schaal zodat deze goed kan afkoelen. Roer in een kommetje de suiker, zout en rijstazijn door elkaar. Verdeel dit over de rijst en roer het door met een houten lepel of spatel om te voorkomen dat de korrels breken. 

Ingrediënten voor sushitaartje met tonijnsriracha en komkommer 
 • 1 blikje tonijn 
 • 1 eetlepel sriracha 
 • 2 eetlepels yoghurt of Japanse mayonaise 
 • Komkommer 
 • Wakame (zeewiersalade) 
 • Lente-uitjes en sesamzaadjes ter garnering 
Bereiding

Laat de tonijn eerst goed uitlekken. Roer daarna de tonijn in een kommetje los met een beetje yoghurt of Japanse mayonaise (merk Kewpie). Doe vervolgens de sriracha erbij naar smaak en roer alles goed door elkaar. Maak de tonijn uiteindelijk op smaak met verse zwarte peper en eventueel een beetje zout. 

Schep een lepel sushirijst in een steekring en vul de ring tot de helft. Verdeel dungesneden komkommer over de rijst. Schep vervolgens een lepel aangemaakte tonijn op de komkommers. Verdeel de tonijn goed en verdeel gelijkmatig. Schep vervolgens weer sushirijst op de tonijn zodat er een torentje ontstaat. Druk de rijst stevig aan met een onderkant van een glas of mok. Laat het glas staan op het torentje en haal voorzichtig de steekring omhoog over het glas. 

Beleg het sushitaartje met komkommers, een schepje tonijn en gesneden lente-uitjes. Strooi er ten slotte een paar sesamzaadjes rondom en serveer er wakame bij.

Ingrediënten voor sushitaartjes met zalm en garnalen 
 • 1 stukje verse zalm 
 • 8 garnalen (gekookt) 
 • Komkommer 
 • Wakame (zeewiersalade) 
 • Japanse mayonaise 
 • Wasabi 
Bereiding

Schep een lepel sushirijst in een steekring en vul de ring tot de helft. Verdeel een beetje wasabi over de rijst en smeer het met een mesje voorzichtig uit. Smeer vervolgens een beetje Japanse mayonaise over de wasabi. Schep bovenop de wasabi en Japanse mayonaise een beetje wakame.
Schep vervolgens weer sushirijst op de wakame zodat er een torentje ontstaat. Druk de rijst stevig aan met een onderkant van een glas of mok. Laat het glas staan op het torentje en haal voorzichtig de steekring omhoog over het glas. 

Beleg het sushitaartje met komkommers, blokjes verse zalm (tartaar), garnalen en een beetje wakame. Strooi er een paar sesamzaadjes over en serveer met de overgebleven wakame.

Ingrediënten voor sushitaartjes met edamame boontjes en avocado

Edamame bonen (diepvries)
Avocado
Wakame (zeewiersalade)
Chilivlokken

Bereiding

Kook de edamame boontje kort in een pannetje met kokend water en een beetje zout. Kook de boontjes slechts voor 1 minuut zodat ze niet meer bevroren zijn. Giet de boontjes af en zet opzij. Schep een lepel sushirijst in een steekring en vul de ring tot de helft. Verdeel wakame over de rijst. Schep vervolgens weer sushirijst op de wakame zodat er een torentje ontstaat. Druk de rijst stevig aan met een onderkant van een glas of mok. Laat het glas staan op het torentje en haal voorzichtig de steekring omhoog over het glas. Beleg het sushitaartje met plakjes avocado, edamame boontjes en wakame. Strooi een paar sesamzaadjes en chilivlokken rondom en serveer er wakame bij.

1 gedachte over “Sushitaartjes”

 1. Pingback: Nori wraps met slanke tonijnsalade en rauwkost - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *