Groene salade met burrata en citroenvinaigrette

Groene salade met burrata en citroenvinaigrette

“Door Rutger”

Wat hebben doperwtjes, tuinbonen, sperziebonen, groene asperges en munt gemeen? Ze zijn allemaal hartstikke groen! En daarom heet dit recept dan ook groene salade met burrata en citroenvinaigrette. Creatief he?

Ingrediënten

  • 50 gram doperwtjes (diepvries)
  • 50 gram tuinbonen (diepvries)
  • Groene asperges (vers)
  • 50 gram sperziebonen (diepvries) 
  • Verse munt 
  • Citroen 
  • Olijfolie 
  • Burrata 

Zo maak je de Groene salade met burrata en citroenvinaigrette

Begin met een pan water aan de kook te brengen. Strooi daarna een theelepel zout in het water en blancheer de groenten 1 a 2 minuten in kokend water. Je kan het beste de groenten in etappes in het water blancheren. Hierdoor koelt het water niet al teveel af. De groenten hoeven maar heel kort gekookt worden, zodat deze lekker knapperig blijven. Spoel de groenten dan af onder een koude kraan. Hierdoor garen de groenten niet na en daarnaast behouden de groenten hun mooie groene kleur. Doe de groenten ten slotte in een kom of op een serveerschaal. 

De vinaigrette is eenvoudig: was eerst een citroen en rasp daarna de schil van de citroen over de salade. Doe 4 a 5 eetlepels extra vierge olijfolie in een bakje. Doe er evenveel citroensap bij als olijfolie. Roer een beetje peper en zout door de vinaigrette. Verdeel uiteindelijk de dressing over de salade. 

Leg de burrata tussen de groenten en strooi een klein handje verse blaadjes munt over de salade. 

Serveer de salade met een vers gebakken (meergranen) stokbrood en (room)boter met wat zout. De salade is heerlijk als maaltijd op een warme zomeravond maar past ook prima naast een pasta of de barbecue. 

Zie hier nog meer salade’s!

1 gedachte over “Groene salade met burrata en citroenvinaigrette”

  1. Pingback: Makkelijk recept - Radijsboter - Beppie & Kokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *