Door Rutger

Wat hebben doperwtjes, tuinbonen, sperziebonen, groene asperges en munt gemeen? Ze zijn allemaal hartstikke groen! En daarom heet dit recept dan ook groene salade, creatief he? In combi met citroenvinaigrette en burrata krijg je de aller beste salade ooit gemaakt. Geloof ons nou maar.

Ingrediënten
  • 50 gram doperwtjes (diepvries)
  • 50 gram tuinbonen (diepvries)
  • 50 gram sperziebonen (diepvries) 
  • Groene asperges (vers) 
  • Verse munt 
  • Citroen 
  • Olijfolie 
  • Burrata 
Bereidingswijze

Zet een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Strooi een theelepel zout in het water en blancheer de groenten 1 a 2 minuten in kokend water. Je kan het beste de groenten in etappes in het water blancheren zodat het water niet al teveel afkoelt. De groenten moeten maar heel kort gekookt worden zodat deze echt knapperig blijven. Spoel de groenten af onder een koude kraan. Hierdoor garen de groenten niet na en behouden de groenten hun mooie groene kleur. 

Doe de groenten in een kom of op een serveerschaal. 

De vinaigrette is eenvoudig: was een citroen en rasp het schil van de citroen over de salade. Doe 4 a 5 eetlepels extra vierge olijfolie in een bakje en doe er evenveel citroensap bij als olijfolie. Roer een beetje peper en zout door de vinaigrette en verdeel de dressing over de salade. 

Leg de burrata tussen de groenten en strooi een klein handje verse blaadjes munt over de salade. 

Serveer de salade met een vers gebakken (meergranen) stokbrood en (room)boter met wat zout. De salade is heerlijk als maaltijd op een warme zomeravond maar past ook prima naast een pasta of de barbecue. 

Laat een reactie achter