Door Rutger

Spinazie en ricotta zijn als Nick & Simon of een tosti-hamkaas. Alleen is wel oké, maar samen is toch wel beter. Geen zin in pasta? Of op zoek naar een koolhydraat-arm alternatief? Vul dan een paprika met ricotta & spinazie. En nee, je hoeft niet per se naar de muziek van Nick & Simon te luisteren, doen wij ook niet.

Ingrediënten voor 4 gevulde paprika’s 
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui 
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel sriracha 
  • 300 gram spinazie 
  • 200 ml passata 
  • 125 gram ricotta 
  • Ketchup (optioneel)
  • 50 gram geraspte kaas 
  • Verse Parmezaanse kaas 
Bereidingswijze

Pers een teen knoflook en snipper een ui fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Fruit de knoflook, ui en bleekselderij aan in een wok met een beetje olijfolie. Voeg de sriracha toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de verse spinazie toe en schep de spinazie voorzichtig om tot de groente is geslonken. Voeg de passata en ricotta toe en verwarm even mee. Breng de saus op smaak met peper, zout en eventueel wat ketchup om de saus wat zoeter te maken. Zet het vuur uit.

Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de halve paprika’s met het spinazie en ricotta mengsel. Verdeel een klein beetje geraspte kaas over de paprika’s en rasp daarna ruim verse Parmezaanse kaas over de paprika’s. 

Bak de gevulde paprika’s in een oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. De paprika’s zijn klaar zodra de kaas is gesmolten en er een bruin korstje op zit.

Laat een reactie achter