Gevulde paprika’s met ricotta en spinazie

Gevulde paprika’s met ricotta en spinazie

“Door Rutger”

Spinazie en ricotta zijn als Nick & Simon of een tosti-hamkaas. Alleen is wel oké, maar samen is toch wel beter. Geen zin in pasta? Of op zoek naar een koolhydraat-arm alternatief? Vul dan een paprika met ricotta & spinazie. En nee, je hoeft niet per se naar de muziek van Nick & Simon te luisteren, doen wij ook niet. Pak maar m’n haaaaand.

Ingrediënten voor 4 gevulde paprika’s 

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui 
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel sriracha 
  • 300 gram spinazie 
  • 200 ml passata 
  • 125 gram ricotta 
  • Ketchup (optioneel)
  • 50 gram geraspte kaas 
  • Verse Parmezaanse kaas 

Snijd de paprika’s nu doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de halve paprika’s hierna met het mengsel van spinazie en ricotta. Verdeel een klein beetje geraspte kaas over de paprika’s en rasp daarna ruim verse Parmezaanse kaas over de paprika’s. 

Bak de gevulde paprika’s in een oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. De paprika’s zijn klaar zodra de kaas is gesmolten en er een bruin korstje op zit.

Eerder vulden we paprika’s al met linzenrijst en feta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *