Pad Thai Kip En Garnalen recept

Pad Thai

“Door Irene”

Oké, het gebeurt niet vaak, maar soms verpest ik een recept helemaal. De eerste keer dat ik pad thai ging maken, wist ik er een sompige en smaakloze bende van te maken. Ik was zo hangry van de honger dat ik vervolgens ruzie heb staan maken met de deksel van de prullenbak. Daarna hebben we patat gehaald en gerouwd om de rijstnoedels. Rutger vindt het leuk om me hier nog eens aan te herinneren. Not my finest moment. Maar inmiddels heb ik een fantastisch recept te pakken voor pad thai! 

Confession: Rutger en ik zijn echt Jan en Jopie uit Appelscha, want we hebben ooit pad thai voor het eerst gegeten bij @Zaap in NewCastle en daarna hebben we besloten dat we eens op vakantie moeten naar Thailand. Niet per se voor de natuur of de inheemse tempels, maar voor het eten. Jep. Overigens vonden we de pad thai bij Zaap zo fantastisch dat we de volgende dag zijn teruggegaan en hebben ontbeten (!) met pad thai. Kon nog net voor de ferry weer naar NL vertrok. Mocht je in NewCastle, York of Leeds zijn, ga dan eten bij Zaap (dikke tip!)

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 buideltjes (zilvervlies)rijstnoedels (+/-100 gram) 
 • 1 teen knoflook
 • Stukje gember 
 • Wortelreepjes (julienne)  
 • Taugé 
 • 3 eieren 
 • 2 lente-uitjes 
 • 100 gram kippendij 
 • 8 – 10 garnalen 
 • Rode peper 
 • Limoen 
 • Koriander 
 • Ongezouten pinda’s 

Voor de saus 

 • 1 eetlepel donkere basterdsuiker 
 • 2 eetlepels rijstazijn 
 • 2 eetlepels sojasaus 
 • 1 eetlepel vissaus 
 • 1 eetlepel sesamolie 
 • Sap van een halve limoen 
Maak de groente klaar

Snijd de eerst wortel in dunne reepjes en vervolgens in staafjes (of koop een zakje julienne gesneden wortel bij de supermarkt!). Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Rasp een teen knoflook en een stukje gember (ongeveer een halve duim). Snijd de rode peper in dunne ringen en laat de zaadjes zitten. Snijd een bosje koriander fijn en snijd een limoen door de midden. De ene helft heb je nodig voor de saus, de andere helft snijd je in kwartjes. 

Maak de garnalen schoon en snij de kippendij

Maak eventueel de garnalen schoon en/of verwijder het staartje. Gebruik je gepelde garnalen? Dan hoeft dat natuurlijk niet. Snijd als laatste de kippendij in kleine blokjes.

Zet vervolgens de saus klaar

Doe in een kommetje 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel sesamolie en het sap van de halve limoen. Roer de suiker los in het kommetje. 

Zet een wokpan op het vuur en laat deze goed heet worden zonder olie.

Kook de rijstnoedels

Zet ondertussen een pan met kokend water op het vuur voor de noedels. Gebruik per persoon 1 buideltje rijstnoedels. Zodra het water kookt, kook je de rijstnoedels volgens de verpakking gaar. Vaak heb je hier maar 2 minuten voor nodig. Giet de noedels in een vergiet af en spoel de noedels direct na het koken af onder een koude kraan. Het afspoelen zorgt ervoor dat de noedels niet aan elkaar plakken. 

Bak de Pad Thai

Doe ondertussen in de heet geworden wok een scheut neutrale olie. Bak hierin de kleine blokjes kippendij en strooi een beetje zout en peper over de kip. Schroei de kip dicht en voeg de garnalen toe. Bak de kip en de garnalen even kort op hoog vuur. Schep de kip en garnalen uit de wok op een bord. Houd de wok op hoog vuur en voeg eventueel een klein beetje olie nog toe. Bak de koud gespoelde rijstnoedels in de wok samen met de wortelreepjes, gember en knoflook. Maak een kuiltje in de noedels en breek hierin de eieren kapot. Roer de eieren door de noedels als een soort scrambled egg. Voeg de kip, garnalen en taugé toe aan de wok. Voeg ook de saus toe en schep alles een paar keer om. Bak de noedels, eieren, kip etc. maar heel kort zodat alles knapperig blijft. Bak je alles te lang? Dan worden de noedels papperig. 

Schep de Pad Thai op de borden en strooi de koriander en pinda’s over de Pad Thai heen. Serveer elk bord met een partje limoen en verdeel de rode pepertjes. 

Pad Thai schreeuwt om een lekker fris biertje maar je kan er uiteraard ook een lekker watertje bij drinken. Bijvoorbeeld water met munt en komkommer. 

2 gedachten over “Pad Thai”

 1. Pingback: Udon noedels met pittig kipgehakt in een lichte pindasaus - Beppie & Kokkie Foodblog

 2. Pingback: Recept Tom Kha Kai - Beppie & Kokkie - Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *