Door Rutger

Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en een teentje knoflook. Dat is alles wat je nodig hebt om zelf de lekkerste rode pesto te maken. Ik zou graag de hele dag van alles hier in willen dippen, maar doordat Irene verslaafd is aan veiling sites zitten wij dit weekend in een Toekan hotel in Houten en moeten we verplicht buiten de deur eten. Zo vervelend. 

Ingrediënten voor 1 potje rode pesto
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes (a 300 gram) 
  • Verse Parmezaanse kaas (ongeveer 75 gram) 
  • 40 gram pijnboompitten 
  • Halve teentje knoflook 
Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Zet de pan op een laag vuurtje er blijf en houd de pitten goed in de gaten. De pijnboompitten zijn klaar als ze goudbruin beginnen te worden. 

Doe de pijnboompitten direct in een blender of maatbeker om te voorkomen dat ze verder roosteren in de koekenpan. Doe ook de zongedroogde tomaatjes in de blender/maatbeker. Pers een halve teen knoflook en voeg toe aan de blender. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine stukjes en voeg ook toe. Giet een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes toe en maal alles fijn met een staafmixer of blender. Voeg net zo veel olie toe tot er een smeuïge pasta ontstaat. 

Doe rode pesto in een weckpotje of een ander bakje dat je kan afdekken. In de koelkast blijft de pesto ongeveer een kleine week goed. 

Serveer de pesto op een toastje bij een borrelplank of gebruik de pesto in pasta gerechten. 

Bekijk ook onze recepten voor groene pesto of rucolapesto 

link groen: https://www.beppieenkokkie.nl/2020/01/28/burrata-met-huisgemaakte-pesto/) 

Link rucolapesto: https://www.beppieenkokkie.nl/2020/03/26/courgettini-met-rucolapesto-en-gebakken-zalm/ 

Laat een reactie achter