Rode pesto recept

Rode pesto

“Door Rutger”

Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en een teentje knoflook. Dat is alles wat je nodig hebt om zelf de lekkerste rode pesto te maken. Ik zou graag de hele dag van alles hier in willen dippen, maar doordat Irene verslaafd is aan veiling sites zitten wij dit weekend in een Toekan hotel in Houten. En moeten we dus verplicht buiten de deur eten. Zo vervelend.

Ingrediënten voor 1 potje rode pesto

  • 1 potje zongedroogde tomaatjes (a 300 gram) 
  • Verse Parmezaanse kaas (ongeveer 75 gram) 
  • 40 gram pijnboompitten 
  • Halve teentje knoflook 

Doe ook de zongedroogde tomaatjes in de blender/maatbeker. Pers een halve teen knoflook en voeg deze ook toe aan de blender. Snijd daarna de Parmezaanse kaas in kleine stukjes en voeg deze nu ook toe. Giet als laatste een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes toe. Maal alles fijn met een staafmixer of blender. Voeg net zo veel olie toe tot er een smeuïge pasta ontstaat. 

Doe de rode pesto in een weckpotje of een ander bakje dat je kan afdekken. In de koelkast blijft de pesto ongeveer een kleine week goed. Serveer de pesto op een toastje bij een borrelplank of gebruik de pesto in pasta gerechten. 

Bekijk ook onze recepten voor groene pesto of rucolapesto.

 

1 gedachte over “Rode pesto”

  1. Pingback: Risotto met rode pesto en kabeljauw in Parmaham - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *